X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Hönökaka

Hönökaka

PT2H2 timmar

12

st

0

Det finns många sorters bröd, men få är lika goda som hönökakan. Du kan själv baka hönökakor, det är både enkelt och ganska snabbt gjort. De går utmärkt att frysa om du vill spara dem till senare.

Det finns många sorters bröd, men få är lika goda som hönökakan. Du kan själv baka hönökakor, det är både enkelt och ganska snabbt gjort. De går utmärkt att frysa om du vill spara dem till senare.

Receptet finns i glutenfri version

Glutenfri version av receptet
Se en glutenfri version av detta recept.

Ingredienser

50 g margarin
1 l mjölk
50 g jäst
0,5 dl ljus sirap
8 dl rågsikt
4 dl havregryn
10 dl vetemjöl
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Smält margarinet i en kastrull. Häll ner mjölken och låt allt bli fingervarmt.
  2. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölkblandningen och rör om tills jästen har löst upp sig.
  3. Häll ner sirap, rågsikt, havregryn och vetemjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i 40 miunter under en bakduk.
  4. Knåda degen en stund och dela upp den i 12 bollar. Lägg dem på en plåt (med bakplåtspapper), täck med en handduk och låt jäsa i 20 minuter till.
  5. Sätt ugnen på 275°. Kavla ut en av bollarna på en plåt med bakplåtspapper, gärna med en kruskavel. Nagga med en gaffel. Grädda högt upp i ugnen i cirka 3 minuter. Låt brödet svalna och baka ut resten av degen på samma sätt.

Smält margarinet i en kastrull. Häll ner mjölken och låt allt bli fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölkblandningen och rör om tills jästen har löst upp sig. Häll ner sirap, rågsikt, havregryn och vetemjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i 40 miunter under en bakduk. Knåda degen en stund och dela upp den i [get_antal] bollar. Lägg dem på en plåt (med bakplåtspapper), täck med en handduk och låt jäsa i 20 minuter till. Sätt ugnen på 275°. Kavla ut en av bollarna på en plåt med bakplåtspapper, gärna med en kruskavel. Nagga med en gaffel. Grädda högt upp i ugnen i cirka 3 minuter. Låt brödet svalna och baka ut resten av degen på samma sätt.

Lycka till!

Publicerat 2/5 2014 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!