X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Ugnsbakad lax med varm fetaostsås

Ugnsbakad lax med varm fetaostsås

PT40M40 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

1

Laxfiléer i ugn sköter sig själva. Och lax med fetaostsås blir riktigt gott. Laxen och såsen kan till exempel serveras med potatis, ris eller en fräsch sallad.

Laxfiléer i ugn sköter sig själva. Och lax med fetaostsås blir riktigt gott. Laxen och såsen kan till exempel serveras med potatis, ris eller en fräsch sallad.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.

Ingredienser

500 g lax i portionsbitar
salt och peppar
1 msk persilja
1 tsk citronsaft
800 g potatis
5 dl creme fraiche
200 g fetaost
2 st vitlöksklyftor
1 tsk flytande honung
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form. Krydda med salt och peppar. Hacka persiljan och strö över den också. Droppa över citronsaften. Ställ in formen mitt i ugnen i ungefär 25 minuter.
  2. Skölj och borsta potatisen (eller skala den om du vill det). Lägg den i en gryta och täck med vatten. Låt den koka i ca 20 minuter, till den är mjuk.
  3. Häll creme fraiche i en kastrull och smula ner fetaosten. Krydda med salt och peppar. Pressa i vitlöken och tillsätt honung om du vill ha lite sötma på såsen.
  4. Låt såsen koka upp under omrörning, sänk sedan värmen och låt den sjuda i ett par minuter. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs.

Sätt ugnen på 225°. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form. Krydda med salt och peppar. Hacka persiljan och strö över den också. Droppa över citronsaften. Ställ in formen mitt i ugnen i ungefär 25 minuter. Skölj och borsta potatisen (eller skala den om du vill det). Lägg den i en gryta och täck med vatten. Låt den koka i ca 20 minuter, till den är mjuk. Häll creme fraiche i en kastrull och smula ner fetaosten. Krydda med salt och peppar. Pressa i vitlöken och tillsätt honung om du vill ha lite sötma på såsen. Låt såsen koka upp under omrörning, sänk sedan värmen och låt den sjuda i ett par minuter. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs.

Lycka till!

Publicerat 6/8 2017 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!