X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Ugnsbakad lax med varm fetaostsås

Ugnsbakad lax med varm fetaostsås

PT40M40 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

Laxfiléer i ugn sköter sig själva. Och lax med fetaostsås blir riktigt gott. Laxen och såsen kan till exempel serveras med potatis, ris eller en fräsch sallad.

Laxfiléer i ugn sköter sig själva. Och lax med fetaostsås blir riktigt gott. Laxen och såsen kan till exempel serveras med potatis, ris eller en fräsch sallad.

Glutenfritt recept

Ingredienser

500 g lax i portionsbitar
salt och peppar
1 msk persilja
1 tsk citronsaft
800 g potatis
5 dl creme fraiche
200 g fetaost
2 st vitlöksklyftor
1 tsk flytande honung
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form. Krydda med salt och peppar. Hacka persiljan och strö över den också. Droppa över citronsaften. Ställ in formen mitt i ugnen i ungefär 25 minuter.
  2. Skölj och borsta potatisen (eller skala den om du vill det). Lägg den i en gryta och täck med vatten. Låt den koka i ca 20 minuter, till den är mjuk.
  3. Häll creme fraiche i en kastrull och smula ner fetaosten. Krydda med salt och peppar. Pressa i vitlöken och tillsätt honung om du vill ha lite sötma på såsen.
  4. Låt såsen koka upp under omrörning, sänk sedan värmen och låt den sjuda i ett par minuter. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs.

Sätt ugnen på 225°. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form. Krydda med salt och peppar. Hacka persiljan och strö över den också. Droppa över citronsaften. Ställ in formen mitt i ugnen i ungefär 25 minuter. Skölj och borsta potatisen (eller skala den om du vill det). Lägg den i en gryta och täck med vatten. Låt den koka i ca 20 minuter, till den är mjuk. Häll creme fraiche i en kastrull och smula ner fetaosten. Krydda med salt och peppar. Pressa i vitlöken och tillsätt honung om du vill ha lite sötma på såsen. Låt såsen koka upp under omrörning, sänk sedan värmen och låt den sjuda i ett par minuter. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs.

Lycka till!

Publicerat 6/8 2017 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!