Ingredienser
- 500 g lax i portionsbitar
- salt och peppar
- 1 msk persilja
- 1 tsk citronsaft
- 800 g potatis
- 5 dl creme fraiche
- 200 g fetaost
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 tsk flytande honung
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT40M40 minuter
portioner
Passar matlåda
Laxfiléer i ugn sköter sig själva. Och lax med fetaostsås blir riktigt gott. Laxen och såsen kan till exempel serveras med potatis, ris eller en fräsch sallad.
Laxfiléer i ugn sköter sig själva. Och lax med fetaostsås blir riktigt gott. Laxen och såsen kan till exempel serveras med potatis, ris eller en fräsch sallad.
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.
Sätt ugnen på 225°. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form. Krydda med salt och peppar. Hacka persiljan och strö över den också. Droppa över citronsaften. Ställ in formen mitt i ugnen i ungefär 25 minuter. Skölj och borsta potatisen (eller skala den om du vill det). Lägg den i en gryta och täck med vatten. Låt den koka i ca 20 minuter, till den är mjuk. Häll creme fraiche i en kastrull och smula ner fetaosten. Krydda med salt och peppar. Pressa i vitlöken och tillsätt honung om du vill ha lite sötma på såsen. Låt såsen koka upp under omrörning, sänk sedan värmen och låt den sjuda i ett par minuter. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs.
Publicerat 6/8 2017 av Daniel Claesson