Ingredienser
- 2 st fyrkantiga tunnbröd, gärna Sarek
- 6 st skivor rökt skinka
- 1 dl crème fraiche
- 1 tsk sambal oelek
- 1,5 dl riven ost, gärna parmesan
Snabba skinksnittar fyllda med skinka, ost, crème fraiche och sambal oelek. Jättegoda och snabba att laga. Denna plockmat kan ätas kall, men snittarna är ännu godare när de är nygräddade.
Snabba skinksnittar fyllda med skinka, ost, crème fraiche och sambal oelek. Jättegoda och snabba att laga. Denna plockmat kan ätas kall, men snittarna är ännu godare när de är nygräddade.
PT20M20 minuter
st
Vänta gärna med att gratinera snittarna tills strax innan de ska serveras. De är godast nygräddade och varma.
Sätt ugnen på 225°. Strimla skinkan till ganska små bitar. Häll ner den i en bunke. Blanda i crème fraiche, sambal oelek och ungefär tre fjärdedelar av osten. Rör om fyllningen. Lägg ut tunnbröden och bre ut fyllningen över dem. Rulla varje bröd från kortsida till kortsida. Skär varje bröd i sex snittar. Ta fram en plåt med bakplåtspapper. Ställ snittarna på pappret, med snittsidan uppåt. Toppa dem med osten som är kvar. Gratinera i mitten av ugnen i ungefär 10 minuter, eller tills snittarna har fått färg och osten har hunnit smälta.
Publicerat 31/1 2017 av Daniel Claesson
15 min
60 min
25 min
40 min
Annons ▼
Annons ▼