X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Gratinerade tunnbrödssnittar

Gratinerade tunnbrödssnittar

PT20M20 minuter

12

st

2

Snabba skinksnittar fyllda med skinka, ost, crème fraiche och sambal oelek. Jättegoda och snabba att laga. Denna plockmat kan ätas kall, men snittarna är ännu godare när de är nygräddade.

Snabba skinksnittar fyllda med skinka, ost, crème fraiche och sambal oelek. Jättegoda och snabba att laga. Denna plockmat kan ätas kall, men snittarna är ännu godare när de är nygräddade.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Använd glutenfritt tunnbröd (t.ex glutenfria tortillabröd).

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.

Tips

Vänta gärna med att gratinera snittarna tills strax innan de ska serveras. De är godast nygräddade och varma.

Ingredienser

2 st fyrkantiga tunnbröd, gärna Sarek
6 st skivor rökt skinka
1 dl crème fraiche
1 tsk sambal oelek
1,5 dl riven ost, gärna parmesan
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Strimla skinkan till ganska små bitar. Häll ner den i en bunke. Blanda i crème fraiche, sambal oelek och ungefär tre fjärdedelar av osten. Rör om fyllningen.
  3. Lägg ut tunnbröden och bre ut fyllningen över dem. Rulla varje bröd från kortsida till kortsida. Skär varje bröd i sex snittar.
  4. Ta fram en plåt med bakplåtspapper. Ställ snittarna på pappret, med snittsidan uppåt. Toppa dem med osten som är kvar.
  5. Gratinera i mitten av ugnen i ungefär 10 minuter, eller tills snittarna har fått färg och osten har hunnit smälta.

Sätt ugnen på 225°. Strimla skinkan till ganska små bitar. Häll ner den i en bunke. Blanda i crème fraiche, sambal oelek och ungefär tre fjärdedelar av osten. Rör om fyllningen. Lägg ut tunnbröden och bre ut fyllningen över dem. Rulla varje bröd från kortsida till kortsida. Skär varje bröd i sex snittar. Ta fram en plåt med bakplåtspapper. Ställ snittarna på pappret, med snittsidan uppåt. Toppa dem med osten som är kvar. Gratinera i mitten av ugnen i ungefär 10 minuter, eller tills snittarna har fått färg och osten har hunnit smälta.

Lycka till!

Publicerat 31/1 2017 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!