Ingredienser
- Deg
- 2 msk smör
- 5 dl mjölk
- 50 g jäst
- 2 tsk salt
- 12 dl vetemjöl
- Fyllning
- 300 g färskost, smaksatt
- 300 g fetaost
- 2 st ägg
- solroskärnor
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT90M90 minuter
st
Lakto-ovo-vegetariskt recept
Passar matlåda
Fina minibaguetter med god fyllning. De innehåller smaksatt färskost och fetaost. Baguetterna kan ätas både som förrätt och huvudrätt och passar dessutom alldeles utmärkt i en buffé.
Fina minibaguetter med god fyllning. De innehåller smaksatt färskost och fetaost. Baguetterna kan ätas både som förrätt och huvudrätt och passar dessutom alldeles utmärkt i en buffé.
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.
Använd gärna färskost smaksatt med paprika eller tomat och basilika. Du kan variera fyllningen på många olika sätt. Baguetterna blir till exempel jättegoda fyllda med stekt bacon, tomatsås och riven ost.
Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt saltet. Häll över mjölkblandningen och rör om tills jästen har lösts upp. Arbeta i mjölet, lite i taget, tills du har en smidig deg. Knåda den i fem minuter och låt den sedan jäsa övertäckt i bunken i 30 minuter. Kvala ut degen på ett mjölat bord. Degen ska vara rektangulär. Bre sedan på färskosten och smula över fetaosten. Vik ihop degen från långsida till långsida och skär den i [get_antal] långsmala remsor. Snurra ihop dem till små baguetter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt baguetterna jäsa under bakduk i 20 minuter till. Sätt under tiden ugnen på 225°. Vispa upp ägget och pensla baguetterna. Strö över lite solroskärnor. Grädda sedan baguetterna mitt i ugnen i ungefär 10 minuter. Låt dem svalna något innan servering.
Publicerat 31/12 2019 av Daniel Claesson