X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Fyllda minibaguetter

Fyllda minibaguetter

PT90M90 minuter

16

st

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

Fina minibaguetter med god fyllning. De innehåller smaksatt färskost och fetaost. Baguetterna kan ätas både som förrätt och huvudrätt och passar dessutom alldeles utmärkt i en buffé.

Fina minibaguetter med god fyllning. De innehåller smaksatt färskost och fetaost. Baguetterna kan ätas både som förrätt och huvudrätt och passar dessutom alldeles utmärkt i en buffé.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.

Tips

Använd gärna färskost smaksatt med paprika eller tomat och basilika. Du kan variera fyllningen på många olika sätt. Baguetterna blir till exempel jättegoda fyllda med stekt bacon, tomatsås och riven ost.

Ingredienser

Deg
2 msk smör
5 dl mjölk
50 g jäst
2 tsk salt
12 dl vetemjöl
Fyllning
300 g färskost, smaksatt
300 g fetaost
2 st ägg
solroskärnor
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37 grader.
  2. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt saltet. Häll över mjölkblandningen och rör om tills jästen har lösts upp. Arbeta i mjölet, lite i taget, tills du har en smidig deg. Knåda den i fem minuter och låt den sedan jäsa övertäckt i bunken i 30 minuter.
  3. Kvala ut degen på ett mjölat bord. Degen ska vara rektangulär. Bre sedan på färskosten och smula över fetaosten.
  4. Vik ihop degen från långsida till långsida och skär den i 16 långsmala remsor. Snurra ihop dem till små baguetter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt baguetterna jäsa under bakduk i 20 minuter till. Sätt under tiden ugnen på 225°.
  5. Vispa upp ägget och pensla baguetterna. Strö över lite solroskärnor. Grädda sedan baguetterna mitt i ugnen i ungefär 10 minuter. Låt dem svalna något innan servering.

Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt saltet. Häll över mjölkblandningen och rör om tills jästen har lösts upp. Arbeta i mjölet, lite i taget, tills du har en smidig deg. Knåda den i fem minuter och låt den sedan jäsa övertäckt i bunken i 30 minuter. Kvala ut degen på ett mjölat bord. Degen ska vara rektangulär. Bre sedan på färskosten och smula över fetaosten. Vik ihop degen från långsida till långsida och skär den i [get_antal] långsmala remsor. Snurra ihop dem till små baguetter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt baguetterna jäsa under bakduk i 20 minuter till. Sätt under tiden ugnen på 225°. Vispa upp ägget och pensla baguetterna. Strö över lite solroskärnor. Grädda sedan baguetterna mitt i ugnen i ungefär 10 minuter. Låt dem svalna något innan servering.

Lycka till!

Publicerat 31/12 2019 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!