Ingredienser
- 400 g fläskfilé
- 0,5 dl soja
- 1 msk riven ingefära
- 1 msk sambal oelek
- 800 g potatis
- 2 st rödlökar
- 0,5 dl olivolja
- 2 st röda paprikor
- 100 g fetaost
- 12 st soltorkade tomater
- 1 dl svarta oliver
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT60M60 minuter
portioner
Passar matlåda
Tro inte att detta är som en vanlig pytt i panna, detta är väldigt mycket godare. Den tillagas helt och hållet i ugnen och passar bra att bjuda på om du har gäster över på middag.
Tro inte att detta är som en vanlig pytt i panna, detta är väldigt mycket godare. Den tillagas helt och hållet i ugnen och passar bra att bjuda på om du har gäster över på middag.
Glutenfritt recept*
*Om du har glutenfri soja.
Strimla fläskfilén och lägg den i en marinad av soja, ingefära och sambal oelek. Låt marinera i ca 30 min.
Sätt på ugnen på 200 grader. Skär potatisen och rödlöken i klyftor. Lägg potatisklyftorna på en plåt, ringla över olja och krydda med salt och
peppar. Sätt in i ugnen i 20 min.
Ta ut plåten och lägg på löken och köttet (avrunnet) bland potatisen. Ställ tillbaka plten i ugnen i cirka 10-15 min.
Kärna ur paprikorna och dela dem. Ta ut plåten och fördela paprika, smulad
fetaost, soltorkade tomater och oliver över. Salta och peppra. Servera med tzatziki och färskt bröd.
Publicerat 4/2 2013 av Daniel Claesson