X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Köttfärsfyllda filodegspiroger

Köttfärsfyllda filodegspiroger

PT40M40 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

Med färdig filodeg kan du snabbt göra goda och fina piroger. Denna variant är fylld med köttfärs, tomat, basilika och kryddor.

Med färdig filodeg kan du snabbt göra goda och fina piroger. Denna variant är fylld med köttfärs, tomat, basilika och kryddor.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Tips

Du kan fylla pirogerna med många olika fyllningar. Spenat och fetaost, lax, kyckling och grönsaker är bara några exempel

Ingredienser

1 st gul lök
400 g nötfärs
1 st morot
salt och peppar
200 g krossade tomater
1 tsk balsamvinäger
1 msk basilika, torkad
1 tsk kalvfond
250 g filodeg
1 st ägg
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Värm en stekpanna med smör eller olja till medelvärme och låt löken fräsa ett par minuter. Häll sedan i nötfärsen och låt den få lite färg.
  2. Skala moroten och finriv den på ett rivjärn. Häll ner i stekpannan. Krydda med salt och peppar.
  3. Rör ner krossade tomater, balsamvinäger, basilika och kalvfond. Låt köttfärssåsen koka upp och sedan småputtra i tio minuter.
  4. Sätt ugnen på 225°. Ta fram filodegsarken och skär dem i 10x15 cm stora bitar. Lägg två bitar på varandra och lägg på ungefär en matsked köttfärssås. Vik över kortsidorna av degen och rulla sedan ihop pirogen.
  5. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Vispa snabbt upp ägget och pensla pirogerna. Grädda dem mitt i ugnen i 7-10 minuter.

Skala och hacka löken. Värm en stekpanna med smör eller olja till medelvärme och låt löken fräsa ett par minuter. Häll sedan i nötfärsen och låt den få lite färg. Skala moroten och finriv den på ett rivjärn. Häll ner i stekpannan. Krydda med salt och peppar. Rör ner krossade tomater, balsamvinäger, basilika och kalvfond. Låt köttfärssåsen koka upp och sedan småputtra i tio minuter. Sätt ugnen på 225°. Ta fram filodegsarken och skär dem i 10x15 cm stora bitar. Lägg två bitar på varandra och lägg på ungefär en matsked köttfärssås. Vik över kortsidorna av degen och rulla sedan ihop pirogen. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Vispa snabbt upp ägget och pensla pirogerna. Grädda dem mitt i ugnen i 7-10 minuter.

Lycka till!

Publicerat 1/9 2018 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!