Ingredienser
- 150 g smör
- 2,75 dl strösocker
- 3 st ägg
- 3 dl glutenfri mjölmix
- 7 msk kakao
- 0,5 tsk salt
- glutenfritt ströbröd
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT30M30 minuter
st
Lakto-ovo-vegetariskt recept
Denna kladdkaka utan gluten blir saftig och smakar mycket choklad. Den blir lite luftigare och lättare än en vanlig kladdkaka, samtidigt som den är så där härligt kladdig i mitten som en kladdkaka ska vara.
Denna kladdkaka utan gluten blir saftig och smakar mycket choklad. Den blir lite luftigare och lättare än en vanlig kladdkaka, samtidigt som den är så där härligt kladdig i mitten som en kladdkaka ska vara.
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept*
*Använd laktosfritt smör.
Detta recept har lagats med Sempers glutenfria mjölmix. Det går säkert bra att baka kakan med andra glutenfria mjölmixer också, men då kan mjölmängden behöva justeras något.
Sätt ugnen på 180°. Smält smöret i en ganska stor kastrull. Ta den sedan från värmen och tillsätt sockret. Rör därefter ner ett ägg i taget. Sikta i mjölmixen och blanda i kakao och salt. Smörj en ugnsform (22 cm i diameter) med lite smör eller olja och bröa med glutenfritt ströbröd. Häll ner kaksmeten i formen. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ungefär 20 minuter. Låt den svalna något innan du serverar den, gärna med vispad grädde och färska bär eller grovhackade nötter.
Publicerat 23/5 2020 av Daniel Claesson