Glutenfri kladdkaka

Genrebild

Glutenfri kladdkaka

PT30M30 minuter

1

st

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Denna kladdkaka utan gluten blir saftig och smakar mycket choklad. Den blir lite luftigare och lättare än en vanlig kladdkaka, samtidigt som den är så där härligt kladdig i mitten som en kladdkaka ska vara.

Denna kladdkaka utan gluten blir saftig och smakar mycket choklad. Den blir lite luftigare och lättare än en vanlig kladdkaka, samtidigt som den är så där härligt kladdig i mitten som en kladdkaka ska vara.

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept*
*Använd laktosfritt smör.

Tips

Detta recept har lagats med Sempers glutenfria mjölmix. Det går säkert bra att baka kakan med andra glutenfria mjölmixer också, men då kan mjölmängden behöva justeras något.

Ingredienser

150 g smör
2,75 dl strösocker
3 st ägg
3 dl glutenfri mjölmix
7 msk kakao
0,5 tsk salt
glutenfritt ströbröd
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Smält smöret i en ganska stor kastrull. Ta den sedan från värmen och tillsätt sockret. Rör därefter ner ett ägg i taget. Sikta i mjölmixen och blanda i kakao och salt.
  3. Smörj en ugnsform (22 cm i diameter) med lite smör eller olja och bröa med glutenfritt ströbröd. Häll ner kaksmeten i formen.
  4. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ungefär 20 minuter. Låt den svalna något innan du serverar den, gärna med vispad grädde och färska bär eller grovhackade nötter.

Sätt ugnen på 180°. Smält smöret i en ganska stor kastrull. Ta den sedan från värmen och tillsätt sockret. Rör därefter ner ett ägg i taget. Sikta i mjölmixen och blanda i kakao och salt. Smörj en ugnsform (22 cm i diameter) med lite smör eller olja och bröa med glutenfritt ströbröd. Häll ner kaksmeten i formen. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ungefär 20 minuter. Låt den svalna något innan du serverar den, gärna med vispad grädde och färska bär eller grovhackade nötter.

Lycka till!

Publicerat 23/5 2020 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!