Ingredienser
- 300 g margarin
- 4,5 dl strösocker
- 5 dl vetemjöl
- 3 dl mjölk
- 75 g mandel, mald
- 3 st ägg
- 3 tsk bakpulver
- 1,5 msk vaniljsocker
- 15 st droppar bittermandelolja
- Glasyr
- 8 dl florsocker
- 4 msk vatten
- citronsaft
Mazarinrutor är en enkel variant av mazariner som bakas i långpanna. De doftar och smakar härligt av mandel och toppas självklart med glasyr. Gör en sats och lägg i frysen, så har du alltid gott fika.
Mazarinrutor är en enkel variant av mazariner som bakas i långpanna. De doftar och smakar härligt av mandel och toppas självklart med glasyr. Gör en sats och lägg i frysen, så har du alltid gott fika.
PT90M90 minuter
st
Sätt ugnen på 175°. Smält margarinet och ställ åt sidan så att det svalnar. Blanda socker, mjöl, mjölk, mald mandel, ägg, bakpulver, vaniljsocker, bittermandelolja och margarinet. Rör allt till en slät smet. Smörj en långpanna och häll ner smeten i den. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt kakan svalna. Glasyren: Blanda florsocker och vatten i en skål, häll gärna ner några droppar citronsaft. Bre ut en jämnt lager glasyr över kakan, låt stelna innan du delar den i bitar.
Publicerat 24/4 2014 av Daniel Claesson
18 timmar
40 min
20 min
60 min
Annons ▼
Annons ▼