Ingredienser
- 1,5 dl morot, riven
- 1,5 dl vitkål riven
- 50 g purjolök
- 1 msk kinesisk soja
- 50 g glasnudlar
- 0,5 st chili, färsk
- 1 st lime
- 300 g kycklingfärs
- 16 st filodegbitar, 10x10 cm
- 1 st ägg
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT60M60 minuter
portioner
Vårrullar finns i alla möjliga smaker och storlekar. Detta recept är inspirerat av de thailändska vårrullarna som friteras för att bli härligt knapriga.
Vårrullar finns i alla möjliga smaker och storlekar. Detta recept är inspirerat av de thailändska vårrullarna som friteras för att bli härligt knapriga.
Laktosfritt recept
Vårrullarna går jättebra att frysa in. Allra bäst blir de om du då inte har friterat dem. Tina och fritera dem istället när de ska serveras.
Värm en stekpanna med lite smör till medelvärme. Fräs morot och vitkål. Hacka purjolöken och rör ner den också. Häll ner sojan och blanda lätt. Lägg glasnudlarna i en skål. Häll över kokande vatten och låt stå i cirka fem minuter. Häll sedan bort vattnet, dela nudlarna i små bitar och blanda ner dem i stekpannan. Finhacka chilin och blanda ner, pressa även ner juicen från limen. Häll stekpannans innehåll i en skål, stek sedan kycklingfärsen i samma stekpanna. När färsen är genomstekt och har fått lite färg blandar du ner den med grönsakerna och nudlarna. Låt fyllningen svalna något. Lägg ungefär en matsked av fyllningen på en bit filodeg. Vispa upp ägget och pensla längs degkanterna. Vik tre av filodegens hörn mot mitten, över fyllningen. Rulla sedan mot det fjärde hörnet. Upprepa med resterande degbitar. Fritera vårrullarna i matolja som är 160 grader. Tillaga några vårrullar i taget. De är klara när de har blivit krispiga och gyllenbruna, det tar ungefär 3-4 minuter. Låt dem rinna av ett par minuter på hushållspapper innan servering.
Publicerat 9/9 2014 av Daniel Claesson