Ingredienser
- 2 dl röda linser, torkade
- 4 dl vatten
- salt
- matolja
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT4H4 timmar
st
Helt vegetariskt recept
Ett roligt tunnbröd med bara tre ingredienser. Inget mjöl, fritt från gluten och laktos och helt växtbaserat. Dessutom enkelt att laga. Kan det bli annat än succé?
Ett roligt tunnbröd med bara tre ingredienser. Inget mjöl, fritt från gluten och laktos och helt växtbaserat. Dessutom enkelt att laga. Kan det bli annat än succé?
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept
Bröden kan smaksättas med olika kryddor eller örter innan stekning.
Häll ner linser och vatten i en blender eller matberedare. Låt stå i ca tre timmar, så att linserna sväller och suger åt sig vatten.
Mixa linserna släta, så att du får en jämn smet. Häll över allt i en skål och krydda med lite salt. Smeten är nu redo att stekas, men bröden blir ännu bättre om smeten får vila i kylskåp över natten.
Värm en stekpanna till medelvärme och häll i lite olja. Klicka i ungefär en halv deciliter av smeten i stekpannan. Använd baksidan av decilitermåttet eller en slev för att "bre ut" smeten i ett tunt lager i stekpannan, så att brödet blir ca 10-15 cm i diameter.
Stek brödet i ungefär 1,5 till 2 minuter, innan du försiktigt vänder det med en stekspade. Stek därefter den andra sidan i två minuter. Upprepa med resten av smeten, tills alla bröd är tillagade. Låt de färdigstekta bröden vila under en handduk.
Tips! Linsbröden kan användas som ett alternativ till tortillabröd. Det kan gärna ätas till soppor, grytor eller olika röror.
Publicerat 1/6 2023 av Daniel Claesson