X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Linsbröd i stekpanna

Linsbröd i stekpanna

PT4H4 timmar

10

st

Helt vegetariskt recept

Helt vegetariskt recept

2

Ett roligt tunnbröd med bara tre ingredienser. Inget mjöl, fritt från gluten och laktos och helt växtbaserat. Dessutom enkelt att laga. Kan det bli annat än succé?

Ett roligt tunnbröd med bara tre ingredienser. Inget mjöl, fritt från gluten och laktos och helt växtbaserat. Dessutom enkelt att laga. Kan det bli annat än succé?

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Tips

Bröden kan smaksättas med olika kryddor eller örter innan stekning.

Ingredienser

2 dl röda linser, torkade
4 dl vatten
salt
matolja
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Häll ner linser och vatten i en blender eller matberedare. Låt stå i ca tre timmar, så att linserna sväller och suger åt sig vatten.
  2. Mixa linserna släta, så att du får en jämn smet. Häll över allt i en skål och krydda med lite salt. Smeten är nu redo att stekas, men bröden blir ännu bättre om smeten får vila i kylskåp över natten.
  3. Värm en stekpanna till medelvärme och häll i lite olja. Klicka i ungefär en halv deciliter av smeten i stekpannan. Använd baksidan av decilitermåttet eller en slev för att "bre ut" smeten i ett tunt lager i stekpannan, så att brödet blir ca 10-15 cm i diameter.
  4. Stek brödet i ungefär 1,5 till 2 minuter, innan du försiktigt vänder det med en stekspade. Stek därefter den andra sidan i två minuter. Upprepa med resten av smeten, tills alla bröd är tillagade. Låt de färdigstekta bröden vila under en handduk.

    Tips! Linsbröden kan användas som ett alternativ till tortillabröd. Det kan gärna ätas till soppor, grytor eller olika röror.

Häll ner linser och vatten i en blender eller matberedare. Låt stå i ca tre timmar, så att linserna sväller och suger åt sig vatten. Mixa linserna släta, så att du får en jämn smet. Häll över allt i en skål och krydda med lite salt. Smeten är nu redo att stekas, men bröden blir ännu bättre om smeten får vila i kylskåp över natten. Värm en stekpanna till medelvärme och häll i lite olja. Klicka i ungefär en halv deciliter av smeten i stekpannan. Använd baksidan av decilitermåttet eller en slev för att "bre ut" smeten i ett tunt lager i stekpannan, så att brödet blir ca 10-15 cm i diameter. Stek brödet i ungefär 1,5 till 2 minuter, innan du försiktigt vänder det med en stekspade. Stek därefter den andra sidan i två minuter. Upprepa med resten av smeten, tills alla bröd är tillagade. Låt de färdigstekta bröden vila under en handduk.

Tips! Linsbröden kan användas som ett alternativ till tortillabröd. Det kan gärna ätas till soppor, grytor eller olika röror.

Lycka till!

Publicerat 1/6 2023 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!