Bärfyllda filodegsrullar

Supersnabb och lyxig efterrätt

Bärfyllda filodegsrullar

Med färdig filodeg och frysta bär kan du göra en god efterrätt på bara en halvtimme. Använd vilka bär du vill, till exempel en blandning av hallon och blåbär.

Med färdig filodeg och frysta bär kan du göra en god efterrätt på bara en halvtimme. Använd vilka bär du vill, till exempel en blandning av hallon och blåbär.

Lagas på 30 minuter

PT30M30 minuter

4

portioner

Tips

Använd de bär som du tycker om och blanda gärna olika sorter. Stora bär, till exempel jordgubbar, kan med fördel delas innan de läggs i rullarna.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook

Skriv ut receptet

Skriv ut receptet

Ingredienser

2 dl frysta bär
0,5 dl strösocker
0,5 tsk vaniljsocker
2 msk potatismjöl
150 g fildeg
50 g mandelmassa
50 g smör
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Häll ner bären i en skål och blanda i strösocker, vaniljsocker och potatismjöl.
  3. Dela filodegsarken i mindre bitar, cirka 15x20 cm. Lägg tre degbitar på varandra och lägg ungefär en matsked av bärblandningen i ena kortändan. Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn och strö lite över bären.
  4. Vik in långsidorna av degen och rulla sedan ihop till en rulle. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Upprepa med resten av ingredienserna.
  5. Smält smöret och pensla över degrullarna. Grädda mitt i ugnen i ungefär 10 minuter, tills de har blivit gyllenbruna. Låt dem svalna något och pudra dem gärna med florsocker innan servering

Sätt ugnen på 200°. Häll ner bären i en skål och blanda i strösocker, vaniljsocker och potatismjöl. Dela filodegsarken i mindre bitar, cirka 15x20 cm. Lägg tre degbitar på varandra och lägg ungefär en matsked av bärblandningen i ena kortändan. Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn och strö lite över bären. Vik in långsidorna av degen och rulla sedan ihop till en rulle. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Upprepa med resten av ingredienserna. Smält smöret och pensla över degrullarna. Grädda mitt i ugnen i ungefär 10 minuter, tills de har blivit gyllenbruna. Låt dem svalna något och pudra dem gärna med florsocker innan servering

Smaklig måltid!

Publicerat 8/9 2018 av

Kommentera receptet

Annons ▼

Annons ▼