X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Kladdpepparkaka. Genrebild
Genrebild

Kladdpepparkaka

PT35M35 minuter

1

st

0

Detta är en enkel kladdkaka som smakar lite som pepparkaksdeg. Kakan innehåller klassiska julkryddor som kanel, kardemumma och ingefära.

Detta är en enkel kladdkaka som smakar lite som pepparkaksdeg. Kakan innehåller klassiska julkryddor som kanel, kardemumma och ingefära.

Ingredienser

150 g smör eller margarin
3 dl strösocker
2 st ägg
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
0,5 tsk kanel, malen
0,5 tsk torkad ingefära, malen
0,5 tsk kardemumma, malen
0,5 tsk kryddnejlika, malen
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret i en stor gryta. Se till att det inte blir för varmt och ta grytan av värmen så fort smöret har smält. Rör sedan i socker och ägg.
  3. Blanda vetemjöl och kakao i en skål. Häll ner kryddorna i mjölblandningen. Sikta ner allt i grytan och rör om så att du får en jämn smet.
  4. Smörj en ugnsform (24 cm i diameter) med olja eller margarin. Bröa den med ströbröd om du vill. Häll därefter ner smeten i formen.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen i ungefär 20 minuter.
  6. Toppa gärna kladdkakan med vispad grädde och krossade pepparkakor.

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en stor gryta. Se till att det inte blir för varmt och ta grytan av värmen så fort smöret har smält. Rör sedan i socker och ägg. Blanda vetemjöl och kakao i en skål. Häll ner kryddorna i mjölblandningen. Sikta ner allt i grytan och rör om så att du får en jämn smet. Smörj en ugnsform (24 cm i diameter) med olja eller margarin. Bröa den med ströbröd om du vill. Häll därefter ner smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ungefär 20 minuter. Toppa gärna kladdkakan med vispad grädde och krossade pepparkakor.

Lycka till!

Publicerat 19/11 2016 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!