Ingredienser
- 150 g smör eller margarin
- 3 dl strösocker
- 2 st ägg
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 0,5 tsk kanel, malen
- 0,5 tsk torkad ingefära, malen
- 0,5 tsk kardemumma, malen
- 0,5 tsk kryddnejlika, malen
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT35M35 minuter
st
Detta är en enkel kladdkaka som smakar lite som pepparkaksdeg. Kakan innehåller klassiska julkryddor som kanel, kardemumma och ingefära.
Detta är en enkel kladdkaka som smakar lite som pepparkaksdeg. Kakan innehåller klassiska julkryddor som kanel, kardemumma och ingefära.
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en stor gryta. Se till att det inte blir för varmt och ta grytan av värmen så fort smöret har smält. Rör sedan i socker och ägg. Blanda vetemjöl och kakao i en skål. Häll ner kryddorna i mjölblandningen. Sikta ner allt i grytan och rör om så att du får en jämn smet. Smörj en ugnsform (24 cm i diameter) med olja eller margarin. Bröa den med ströbröd om du vill. Häll därefter ner smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ungefär 20 minuter. Toppa gärna kladdkakan med vispad grädde och krossade pepparkakor.
Publicerat 19/11 2016 av Daniel Claesson