X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Lins- och quinoasallad

Lins- och quinoasallad

PT30M30 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

En enkel, god och nyttig sallad som passar till det mesta. Den blir godare om den får stå till sig en stund. Gör den gärna dagen innan och låt linssalladen stå i kylen över natten.

En enkel, god och nyttig sallad som passar till det mesta. Den blir godare om den får stå till sig en stund. Gör den gärna dagen innan och låt linssalladen stå i kylen över natten.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Tips

Du kan välja olika sorters linser och quinoa utefter vad du gillar eller har hemma. Det finns ofta färdiga linsmixer och quinoamixer att köpa.

Ingredienser

0,5 dl gröna linser, torkade
0,5 dl svarta linser, torkade
4 dl vatten (till linserna)
0,5 dl svart quinoa
0,5 st röd quinoa
2 dl vatten (till quinoan)
2 msk rödlök, finhackad
4 msk olivolja
1,5 msk balsamvinäger
2 krm flingsalt
0,5 tsk flytande honung
2 msk färsk persilja, hackad
salt och peppar
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Häll linserna i en kastrull tillsammans med vattnet och lite salt. Låt koka upp under lock och sedan småkoka på låg värme i ca 15-20 minuter, tills linserna är mjuka. Häll därefter bort överblivet vatten.
  2. Häll ner quinoa, vatten och lite salt i en annan kastrull. Koka upp under lock och låt sedan koka på svag värme i 10 minuter. Ta sedan kastrullen från spisen och låt svalna i fem minuter.
  3. Blanda hackad rödlök, olivolja, balsamvinäger, flingsalt och honung i en stor skål. Blanda i de färdigkokta linserna och quinoan. Tillsätt hackad persilja, rör om och smaka av med salt och peppar. Ta i mer vinäger eller honung om du önskar det.
  4. Quinoa- och linsröran kan serveras både varm, ljummen och kall. Den är ett fräscht, gott och nyttigt tillbehör till det mesta och funkar till exempel bra till grillat kött.

Häll linserna i en kastrull tillsammans med vattnet och lite salt. Låt koka upp under lock och sedan småkoka på låg värme i ca 15-20 minuter, tills linserna är mjuka. Häll därefter bort överblivet vatten. Häll ner quinoa, vatten och lite salt i en annan kastrull. Koka upp under lock och låt sedan koka på svag värme i 10 minuter. Ta sedan kastrullen från spisen och låt svalna i fem minuter. Blanda hackad rödlök, olivolja, balsamvinäger, flingsalt och honung i en stor skål. Blanda i de färdigkokta linserna och quinoan. Tillsätt hackad persilja, rör om och smaka av med salt och peppar. Ta i mer vinäger eller honung om du önskar det. Quinoa- och linsröran kan serveras både varm, ljummen och kall. Den är ett fräscht, gott och nyttigt tillbehör till det mesta och funkar till exempel bra till grillat kött.

Lycka till!

Publicerat 15/5 2023 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!