Gör så här
- Häll linserna i en kastrull tillsammans med vattnet och lite salt. Låt koka upp under lock och sedan småkoka på låg värme i ca 15-20 minuter, tills linserna är mjuka. Häll därefter bort överblivet vatten.
-
Häll ner quinoa, vatten och lite salt i en annan kastrull. Koka upp under lock och låt sedan koka på svag värme i 10 minuter. Ta sedan kastrullen från spisen och låt svalna i fem minuter.
-
Blanda hackad rödlök, olivolja, balsamvinäger, flingsalt och honung i en stor skål. Blanda i de färdigkokta linserna och quinoan. Tillsätt hackad persilja, rör om och smaka av med salt och peppar. Ta i mer vinäger eller honung om du önskar det.
-
Quinoa- och linsröran kan serveras både varm, ljummen och kall. Den är ett fräscht, gott och nyttigt tillbehör till det mesta och funkar till exempel bra till grillat kött.
Häll linserna i en kastrull tillsammans med vattnet och lite salt. Låt koka upp under lock och sedan småkoka på låg värme i ca 15-20 minuter, tills linserna är mjuka. Häll därefter bort överblivet vatten.
Häll ner quinoa, vatten och lite salt i en annan kastrull. Koka upp under lock och låt sedan koka på svag värme i 10 minuter. Ta sedan kastrullen från spisen och låt svalna i fem minuter.
Blanda hackad rödlök, olivolja, balsamvinäger, flingsalt och honung i en stor skål. Blanda i de färdigkokta linserna och quinoan. Tillsätt hackad persilja, rör om och smaka av med salt och peppar. Ta i mer vinäger eller honung om du önskar det.
Quinoa- och linsröran kan serveras både varm, ljummen och kall. Den är ett fräscht, gott och nyttigt tillbehör till det mesta och funkar till exempel bra till grillat kött.
Lycka till!
Publicerat 15/5 2023 av Daniel Claesson
Vad tycker du om receptet? Kommentera här!