Snabbt bröd med bakpulver

Snabbt bröd med bakpulver

PT60M60 minuter

1

st

Detta bröd bakar du på en timme. Det innehåller bakpulver och behöver alltså inte jäsa. Grundreceptet är kryddat med vanliga brödkryddor, men du kan smaksätta det med nötter, frön med mera.

Detta bröd bakar du på en timme. Det innehåller bakpulver och behöver alltså inte jäsa. Grundreceptet är kryddat med vanliga brödkryddor, men du kan smaksätta det med nötter, frön med mera.

Ingredienser

4 dl vetemjöl
3 dl rågsikt
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
2 tsk brödkryddor
4 dl mjölk eller filmjölk
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda vetemjöl, rågsikt, salt, bakpulver och brödkryddor i en bunke. Häll ner mjölken eller filen och blanda tills du har en kladdig deg. Den ska ha en kladdig konsistens, det är helt normalt.
  3. Smörj en vanlig avlång brödform med lite olja eller margarin och häll ner degen. Grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 45 minuter. Ta ut det ur formen och låt det nybakade brödet svalna en liten stund innan du skär upp det.

Sätt ugnen på 175°. Blanda vetemjöl, rågsikt, salt, bakpulver och brödkryddor i en bunke. Häll ner mjölken eller filen och blanda tills du har en kladdig deg. Den ska ha en kladdig konsistens, det är helt normalt. Smörj en vanlig avlång brödform med lite olja eller margarin och häll ner degen. Grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 45 minuter. Ta ut det ur formen och låt det nybakade brödet svalna en liten stund innan du skär upp det.

Lycka till!

Publicerat 2/5 2014 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!