Ingredienser
- Pizzadegen
- 6 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- salt
- 75 g smör eller margarin
- 2 dl mjölk
- Tomatsås
- 1 burk krossade tomater
- 1 msk tomatpuré
- salt och peppar
- 1 tsk sambal oelek
- 1 st vitlöksklyfta
- olja
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT30M30 minuter
portioner
Lakto-vegetariskt recept
Om man är sugen på något snabb, gott och ganska onyttigt är pizza en klassiker. Men orkar du inte vänta på att degen ska jäsa kan du göra denna variant med bakpulver i degen.
Om man är sugen på något snabb, gott och ganska onyttigt är pizza en klassiker. Men orkar du inte vänta på att degen ska jäsa kan du göra denna variant med bakpulver i degen.
Toppa till exempel pizzan med skivade färska champinjoner, skinka, salami, ananas, paprika eller räkor.
Blanda mjöl, bakpulver och salt. Skär matfettet i bitar och blanda ner i mjölet. Arbeta allt till en grynig massa, gärna i en matberedare. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt samman till en smidig deg. Ta i mer mjöl om den känns för kladdig. Dela degen i bitar och platta eller kavla ut varje del på en egen plåt, antingen smord eller med bakplåtspapper. Blanda alla ingredienserna till tomatsåsen och fördela över degbitarna. Lägg på valfri fyllning och toppa med riven ost. Grädda pizzorna mitt i ugnen i 225-250°, ca 15 min, tills osten har smält och börjar få färg. I varmluftsugn gräddas dem i 200°, ca 20 min. Avsluta gärna med att krydda med oregano.
Publicerat 6/2 2013 av Daniel Claesson