Ingredienser
- 2 st vitlöksklyftor
- 400 g kycklingfärs
- 1 st ägg
- 3 msk färsk ingefära
- 1 tsk sambal oelek
- salt och peppar
- 2 tsk kycklingfond
- 1 msk basilika, färsk
- 2 tsk soja
- 1 tsk sweet chilisås
- 0,5 dl ströbröd
- 1 msk sesamfrön
Detta är inte några klassiska svenska köttbullar, men de är riktigt goda ändå. De görs med kycklingfärs och smaksätts bland annat med ingefära, chili, soja och sweet chilisås.
Detta är inte några klassiska svenska köttbullar, men de är riktigt goda ändå. De görs med kycklingfärs och smaksätts bland annat med ingefära, chili, soja och sweet chilisås.
PT30M30 minuter
portioner
Passar matlåda
Glutenfritt recept*
*Se till att du använder glutenfri soja.
Kycklingköttbullarna kan serveras med sweet chilisås som en del av plockmat (t.ex. tapas). De går utmärkt att frysa efter att de har stekts.
Skala vitlöken och pressa ner den i en bunke. Rör sedan ner kycklingfärs och ägg. Skala ingefäran och riv den fint på en rivjärn. Häll sedan ner den i bunken, tillsammans med sambal oelek, salt, peppar och kycklingfond. Hacka basilikan fint och rör ner den i bunken. Häll därefter i soja, sweet chilisås, ströbröd och sesamfrön. Blanda snabbt om till en jämn smet och låt den sedan stå och svälla i ungefär tio minuter. Värm en stekpanna med smör eller olja till medelvärme. Rulla smeten till normalstora köttbullar och stek dem i ungefär tio minuter, tills kycklingfärsen är genomstekt. Rulla köttbullarna i stekpannan, så håller de formen och får fin stekyta på alla sidor. Kycklingköttbullarna kan till exempel serveras i en baguette eller tortillabröd, med sallad eller till pasta.
Publicerat 29/4 2018 av Daniel Claesson
90 min
20 min
60 min
10 min
Annons ▼
Annons ▼