Gör så här
- Skala vitlöken och pressa ner den i en bunke. Rör sedan ner kycklingfärs och ägg.
-
Skala ingefäran och riv den fint på en rivjärn. Häll sedan ner den i bunken, tillsammans med sambal oelek, salt, peppar och kycklingfond.
-
Hacka basilikan fint och rör ner den i bunken. Häll därefter i soja, sweet chilisås, ströbröd och sesamfrön. Blanda snabbt om till en jämn smet och låt den sedan stå och svälla i ungefär tio minuter.
-
Värm en stekpanna med smör eller olja till medelvärme. Rulla smeten till normalstora köttbullar och stek dem i ungefär tio minuter, tills kycklingfärsen är genomstekt. Rulla köttbullarna i stekpannan, så håller de formen och får fin stekyta på alla sidor.
-
Kycklingköttbullarna kan till exempel serveras i en baguette eller tortillabröd, med sallad eller till pasta.
Skala vitlöken och pressa ner den i en bunke. Rör sedan ner kycklingfärs och ägg.
Skala ingefäran och riv den fint på en rivjärn. Häll sedan ner den i bunken, tillsammans med sambal oelek, salt, peppar och kycklingfond.
Hacka basilikan fint och rör ner den i bunken. Häll därefter i soja, sweet chilisås, ströbröd och sesamfrön. Blanda snabbt om till en jämn smet och låt den sedan stå och svälla i ungefär tio minuter.
Värm en stekpanna med smör eller olja till medelvärme. Rulla smeten till normalstora köttbullar och stek dem i ungefär tio minuter, tills kycklingfärsen är genomstekt. Rulla köttbullarna i stekpannan, så håller de formen och får fin stekyta på alla sidor.
Kycklingköttbullarna kan till exempel serveras i en baguette eller tortillabröd, med sallad eller till pasta.
Lycka till!
Publicerat 29/4 2018 av Daniel Claesson
Vad tycker du om receptet? Kommentera här!