Jättesnabb kycklinggryta

Jättesnabb kycklinggryta

PT15M15 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Den kanske enklaste och snabbaste kycklinggryta jag någonsin lagat, men den är ändå väldigt god. Med bara sex ingredienser skapas en härlig måltid.

Den kanske enklaste och snabbaste kycklinggryta jag någonsin lagat, men den är ändå väldigt god. Med bara sex ingredienser skapas en härlig måltid.

Glutenfritt recept

Ingredienser

1 st gul lök
2 st kycklingfiléer
2 dl grädde, crème fraiche, eller gräddfil
1 msk tomatpuré
basilika
sambal oelek
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Hacka löken och dela kycklingen i ganska små bitar. Fräs löken, salta och peppra kycklingen. Häll ner kycklingen med löken och stek på medelvärme tills kycklingen är genomstekt.
  2. Tillsätt grädden, häll i tomatpurén och krydda med basilika och sambal oelek. Rör om ordentligt och låt puttra i 3-5 minuter.
  3. Kycklinggrytan serveras med fördel med råstekt potatis, pasta eller nudlar.

Hacka löken och dela kycklingen i ganska små bitar. Fräs löken, salta och peppra kycklingen. Häll ner kycklingen med löken och stek på medelvärme tills kycklingen är genomstekt. Tillsätt grädden, häll i tomatpurén och krydda med basilika och sambal oelek. Rör om ordentligt och låt puttra i 3-5 minuter. Kycklinggrytan serveras med fördel med råstekt potatis, pasta eller nudlar.

Lycka till!

Publicerat 4/2 2013 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!