Ingredienser
- 1 st gul lök
- 2 st kycklingfiléer
- 2 dl grädde, crème fraiche, eller gräddfil
- 1 msk tomatpuré
- basilika
- sambal oelek
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT15M15 minuter
portioner
Passar matlåda
Den kanske enklaste och snabbaste kycklinggryta jag någonsin lagat, men den är ändå väldigt god. Med bara sex ingredienser skapas en härlig måltid.
Den kanske enklaste och snabbaste kycklinggryta jag någonsin lagat, men den är ändå väldigt god. Med bara sex ingredienser skapas en härlig måltid.
Glutenfritt recept
Hacka löken och dela kycklingen i ganska små bitar. Fräs löken, salta och peppra kycklingen. Häll ner kycklingen med löken och stek på medelvärme tills kycklingen är genomstekt. Tillsätt grädden, häll i tomatpurén och krydda med basilika och sambal oelek. Rör om ordentligt och låt puttra i 3-5 minuter. Kycklinggrytan serveras med fördel med råstekt potatis, pasta eller nudlar.
Publicerat 4/2 2013 av Daniel Claesson