Kycklingenchiladas

God kycklingröra i tortillabröd

Kycklingenchiladas

En kycklingröra med crème fraiche, tomat och basilika som rullas in i tortillabröd och gratineras med ost. Riktigt enkelt och väldigt gott. Passar dessutom bra i matlådan.

En kycklingröra med crème fraiche, tomat och basilika som rullas in i tortillabröd och gratineras med ost. Riktigt enkelt och väldigt gott. Passar dessutom bra i matlådan.

Lagas på 40 minuter

PT40M40 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+

Ingredienser

2 st kycklingfiléer
1 st gul lök
1 tsk sambal oelek
2 dl crème fraiche (eller gräddfil)
tomatpuré
basilika
6 st tortillabröd
riven ost
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Dela kycklingen i ganska små bitar. Skala och hacka löken. Bryn kycklingen i en stekpanna. Rör ner löken och låt den fräsa med.
  3. Krydda med salt och peppar och sambal oelek. Rör ner crème fraiche, tomatpuré och basilika och låt allt koka upp. Sänk sedan värmen och låt grytan småputtra ett par minuter.
  4. Fördela röran på tortillabröden och rulla ihop dem. Lägg dem tätt i en ugnssäker form. Strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen 10-15 min.

Sätt ugnen på 225°. Dela kycklingen i ganska små bitar. Skala och hacka löken. Bryn kycklingen i en stekpanna. Rör ner löken och låt den fräsa med. Krydda med salt och peppar och sambal oelek. Rör ner crème fraiche, tomatpuré och basilika och låt allt koka upp. Sänk sedan värmen och låt grytan småputtra ett par minuter. Fördela röran på tortillabröden och rulla ihop dem. Lägg dem tätt i en ugnssäker form. Strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen 10-15 min.

Smaklig måltid!

Publicerat 2/2 2013 av .

Kommentera receptet