Krämig kycklinggryta med svamp

Snabb och enkel gryta

Krämig kycklinggryta med svamp

En krämig och god kycklinggryta med svamp, vitlök, grädde och riven ost. Höst- och vintervänlig mat som värmer och smakar gott!

En krämig och god kycklinggryta med svamp, vitlök, grädde och riven ost. Höst- och vintervänlig mat som värmer och smakar gott!

Lagas på 40 minuter

PT40M40 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Använd laktosfria mejeriprodukter

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook

Skriv ut receptet

Skriv ut receptet

Ingredienser

600 g kycklingfiléer
200 g champinjoner, färska
2 st vitlöksklyftor
salt och peppar
1 st kycklingbuljongtärning
2 dl vispgrädde
2 dl vatten
2 tsk balsamvinäger
2 tsk maizenaredning
2 msk persilja, hackad
0,5 dl riven ost
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i bitar. Värm en stekgryta med lite smör till hög värme och bryn kycklingen i ett par minuter. Sänk sedan till medelvärme.
  2. Rensa och skiva champinjonerna. Skala och finhacka vitlöken. Låt svampen och vitlöken steka med kycklingen i ungefär fem minuter. Krydda med salt och peppar.
  3. Smula ner buljongtärningen och häll i grädde, vatten och balsamvinäger. Rör om och låt allt koka upp för att sedan småkoka en liten stund. Ta i maizenaredningen om såsen är för tunn.
  4. Blanda ner persilja och riven ost precis innan servering. Ät gärna kycklinggrytan tillsammans med nykokt ris eller pasta.

Skär kycklingfiléerna i bitar. Värm en stekgryta med lite smör till hög värme och bryn kycklingen i ett par minuter. Sänk sedan till medelvärme. Rensa och skiva champinjonerna. Skala och finhacka vitlöken. Låt svampen och vitlöken steka med kycklingen i ungefär fem minuter. Krydda med salt och peppar. Smula ner buljongtärningen och häll i grädde, vatten och balsamvinäger. Rör om och låt allt koka upp för att sedan småkoka en liten stund. Ta i maizenaredningen om såsen är för tunn. Blanda ner persilja och riven ost precis innan servering. Ät gärna kycklinggrytan tillsammans med nykokt ris eller pasta.

Smaklig måltid!

Publicerat 26/1 2021 av

Kommentera receptet

Annons ▼

Annons ▼