Krämig kycklinggryta med svamp

Krämig kycklinggryta med svamp

PT40M40 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

En krämig och god kycklinggryta med svamp, vitlök, grädde och riven ost. Höst- och vintervänlig mat som värmer och smakar gott!

En krämig och god kycklinggryta med svamp, vitlök, grädde och riven ost. Höst- och vintervänlig mat som värmer och smakar gott!

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept*
*Använd laktosfria mejeriprodukter

Ingredienser

600 g kycklingfiléer
200 g champinjoner, färska
2 st vitlöksklyftor
salt och peppar
1 st kycklingbuljongtärning
2 dl vispgrädde
2 dl vatten
2 tsk balsamvinäger
2 tsk maizenaredning
2 msk persilja, hackad
0,5 dl riven ost
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i bitar. Värm en stekgryta med lite smör till hög värme och bryn kycklingen i ett par minuter. Sänk sedan till medelvärme.
  2. Rensa och skiva champinjonerna. Skala och finhacka vitlöken. Låt svampen och vitlöken steka med kycklingen i ungefär fem minuter. Krydda med salt och peppar.
  3. Smula ner buljongtärningen och häll i grädde, vatten och balsamvinäger. Rör om och låt allt koka upp för att sedan småkoka en liten stund. Ta i maizenaredningen om såsen är för tunn.
  4. Blanda ner persilja och riven ost precis innan servering. Ät gärna kycklinggrytan tillsammans med nykokt ris eller pasta.

Skär kycklingfiléerna i bitar. Värm en stekgryta med lite smör till hög värme och bryn kycklingen i ett par minuter. Sänk sedan till medelvärme. Rensa och skiva champinjonerna. Skala och finhacka vitlöken. Låt svampen och vitlöken steka med kycklingen i ungefär fem minuter. Krydda med salt och peppar. Smula ner buljongtärningen och häll i grädde, vatten och balsamvinäger. Rör om och låt allt koka upp för att sedan småkoka en liten stund. Ta i maizenaredningen om såsen är för tunn. Blanda ner persilja och riven ost precis innan servering. Ät gärna kycklinggrytan tillsammans med nykokt ris eller pasta.

Lycka till!

Publicerat 26/1 2021 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!