X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Krämig kycklinggryta med svamp

Krämig kycklinggryta med svamp

PT40M40 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

En krämig och god kycklinggryta med svamp, vitlök, grädde och riven ost. Höst- och vintervänlig mat som värmer och smakar gott!

En krämig och god kycklinggryta med svamp, vitlök, grädde och riven ost. Höst- och vintervänlig mat som värmer och smakar gott!

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Använd laktosfria mejeriprodukter

Ingredienser

600 g kycklingfiléer
200 g champinjoner, färska
2 st vitlöksklyftor
salt och peppar
1 st kycklingbuljongtärning
2 dl vispgrädde
2 dl vatten
2 tsk balsamvinäger
2 tsk maizenaredning
2 msk persilja, hackad
0,5 dl riven ost
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i bitar. Värm en stekgryta med lite smör till hög värme och bryn kycklingen i ett par minuter. Sänk sedan till medelvärme.
  2. Rensa och skiva champinjonerna. Skala och finhacka vitlöken. Låt svampen och vitlöken steka med kycklingen i ungefär fem minuter. Krydda med salt och peppar.
  3. Smula ner buljongtärningen och häll i grädde, vatten och balsamvinäger. Rör om och låt allt koka upp för att sedan småkoka en liten stund. Ta i maizenaredningen om såsen är för tunn.
  4. Blanda ner persilja och riven ost precis innan servering. Ät gärna kycklinggrytan tillsammans med nykokt ris eller pasta.

Skär kycklingfiléerna i bitar. Värm en stekgryta med lite smör till hög värme och bryn kycklingen i ett par minuter. Sänk sedan till medelvärme. Rensa och skiva champinjonerna. Skala och finhacka vitlöken. Låt svampen och vitlöken steka med kycklingen i ungefär fem minuter. Krydda med salt och peppar. Smula ner buljongtärningen och häll i grädde, vatten och balsamvinäger. Rör om och låt allt koka upp för att sedan småkoka en liten stund. Ta i maizenaredningen om såsen är för tunn. Blanda ner persilja och riven ost precis innan servering. Ät gärna kycklinggrytan tillsammans med nykokt ris eller pasta.

Lycka till!

Publicerat 26/1 2021 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!