Ingredienser
- 600 g kycklingfiléer
- 200 g champinjoner, färska
- 2 st vitlöksklyftor
- salt och peppar
- 1 st kycklingbuljongtärning
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl vatten
- 2 tsk balsamvinäger
- 2 tsk maizenaredning
- 2 msk persilja, hackad
- 0,5 dl riven ost
En krämig och god kycklinggryta med svamp, vitlök, grädde och riven ost. Höst- och vintervänlig mat som värmer och smakar gott!
En krämig och god kycklinggryta med svamp, vitlök, grädde och riven ost. Höst- och vintervänlig mat som värmer och smakar gott!
PT40M40 minuter
portioner
Passar matlåda
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept*
*Använd laktosfria mejeriprodukter
Skär kycklingfiléerna i bitar. Värm en stekgryta med lite smör till hög värme och bryn kycklingen i ett par minuter. Sänk sedan till medelvärme. Rensa och skiva champinjonerna. Skala och finhacka vitlöken. Låt svampen och vitlöken steka med kycklingen i ungefär fem minuter. Krydda med salt och peppar. Smula ner buljongtärningen och häll i grädde, vatten och balsamvinäger. Rör om och låt allt koka upp för att sedan småkoka en liten stund. Ta i maizenaredningen om såsen är för tunn. Blanda ner persilja och riven ost precis innan servering. Ät gärna kycklinggrytan tillsammans med nykokt ris eller pasta.
Publicerat 26/1 2021 av Daniel Claesson
Annons ▼
Annons ▼