Vegetarisk chiligryta med aubergine

Även kallat chili con aubergine

Vegetarisk chiligryta med aubergine

En god och nyttig gryta med aubergine, morötter, paprika och vegofärs. Den smaksätts med chili och spiskummin. Grytan passar utmärkt med ris, sallad och nachochips.

En god och nyttig gryta med aubergine, morötter, paprika och vegofärs. Den smaksätts med chili och spiskummin. Grytan passar utmärkt med ris, sallad och nachochips.

Lagas på 45 minuter

PT45M45 minuter

4

portioner

Helt vegetariskt recept

Helt vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

Tips

Vegofärsen kan bytas ut mot valfria bönor på burk.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+

Ingredienser

450 g aubergine
150 g morötter
1 st gul lök
1 st röd paprika
1 st röd chilipeppar
salt och peppar
1 msk spiskummin
0,5 msk paprikapulver
1 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
3 dl vatten
1 st grönsaksbuljongtärning
400 g vegofärs
1 msk honung, flytande
0,5 msk balsamvinäger
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Skölj auberginen och dela den i ganska små bitar. Skala morot och lök och skär även dem i små bitar. Värm en stekgryta med olja till medelvärme och fräs aubergine, morot och lök ett par minuter.
  2. Dela paprika och chili och tar bort alla kärnor. Skär paprikan i ganska små bitar och finhacka chilin. Häll ner allt i grytan och rör om. Krydda med salt, peppar, spiskummin och paprikapulver.
  3. Rör ner tomatpuré och krossade tomater. Tillsätt vatten och smula ner buljongtärningen. Låt allt koka upp, sänk sedan värmen och låt grytan småkoka under lock i ca 30 minuter.
  4. Bryn vegofärsen i en stekpanna, så att den får fin yta. Häll sedan ner den i grytan, ett par minuter innan servering. Rör i honung och balsamvinäger, smaka sedan av med salt och peppar.
  5. Servera gärna chilin med nykokt ris, sallad och nachochips.

Skölj auberginen och dela den i ganska små bitar. Skala morot och lök och skär även dem i små bitar. Värm en stekgryta med olja till medelvärme och fräs aubergine, morot och lök ett par minuter. Dela paprika och chili och tar bort alla kärnor. Skär paprikan i ganska små bitar och finhacka chilin. Häll ner allt i grytan och rör om. Krydda med salt, peppar, spiskummin och paprikapulver. Rör ner tomatpuré och krossade tomater. Tillsätt vatten och smula ner buljongtärningen. Låt allt koka upp, sänk sedan värmen och låt grytan småkoka under lock i ca 30 minuter. Bryn vegofärsen i en stekpanna, så att den får fin yta. Häll sedan ner den i grytan, ett par minuter innan servering. Rör i honung och balsamvinäger, smaka sedan av med salt och peppar. Servera gärna chilin med nykokt ris, sallad och nachochips.

Smaklig måltid!

Publicerat 4/11 2018 av .

Kommentera receptet