X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Vegetarisk chiligryta med aubergine

Vegetarisk chiligryta med aubergine

PT45M45 minuter

4

portioner

Helt vegetariskt recept

Helt vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

En god och nyttig gryta med aubergine, morötter, paprika och vegofärs. Den smaksätts med chili och spiskummin. Grytan passar utmärkt med ris, sallad och nachochips.

En god och nyttig gryta med aubergine, morötter, paprika och vegofärs. Den smaksätts med chili och spiskummin. Grytan passar utmärkt med ris, sallad och nachochips.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Tips

Vegofärsen kan bytas ut mot valfria bönor på burk. Äter du inte honung kan den bytas ut mot lite socker.

Ingredienser

450 g aubergine
150 g morötter
1 st gul lök
1 st röd paprika
1 st röd chilipeppar
salt och peppar
1 msk spiskummin
0,5 msk paprikapulver
1 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
3 dl vatten
1 st grönsaksbuljongtärning
400 g vegofärs
1 msk honung, flytande
0,5 msk balsamvinäger
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Skölj auberginen och dela den i ganska små bitar. Skala morot och lök och skär även dem i små bitar. Värm en stekgryta med olja till medelvärme och fräs aubergine, morot och lök ett par minuter.
  2. Dela paprika och chili och tar bort alla kärnor. Skär paprikan i ganska små bitar och finhacka chilin. Häll ner allt i grytan och rör om. Krydda med salt, peppar, spiskummin och paprikapulver.
  3. Rör ner tomatpuré och krossade tomater. Tillsätt vatten och smula ner buljongtärningen. Låt allt koka upp, sänk sedan värmen och låt grytan småkoka under lock i ca 30 minuter.
  4. Bryn vegofärsen i en stekpanna, så att den får fin yta. Häll sedan ner den i grytan, ett par minuter innan servering. Rör i honung och balsamvinäger, smaka sedan av med salt och peppar.
  5. Servera gärna chilin med nykokt ris, sallad och nachochips.

Skölj auberginen och dela den i ganska små bitar. Skala morot och lök och skär även dem i små bitar. Värm en stekgryta med olja till medelvärme och fräs aubergine, morot och lök ett par minuter. Dela paprika och chili och tar bort alla kärnor. Skär paprikan i ganska små bitar och finhacka chilin. Häll ner allt i grytan och rör om. Krydda med salt, peppar, spiskummin och paprikapulver. Rör ner tomatpuré och krossade tomater. Tillsätt vatten och smula ner buljongtärningen. Låt allt koka upp, sänk sedan värmen och låt grytan småkoka under lock i ca 30 minuter. Bryn vegofärsen i en stekpanna, så att den får fin yta. Häll sedan ner den i grytan, ett par minuter innan servering. Rör i honung och balsamvinäger, smaka sedan av med salt och peppar. Servera gärna chilin med nykokt ris, sallad och nachochips.

Lycka till!

Publicerat 4/11 2018 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!