Gör så här
- Skölj auberginen och dela den i ganska små bitar. Skala morot och lök och skär även dem i små bitar. Värm en stekgryta med olja till medelvärme och fräs aubergine, morot och lök ett par minuter.
-
Dela paprika och chili och tar bort alla kärnor. Skär paprikan i ganska små bitar och finhacka chilin. Häll ner allt i grytan och rör om. Krydda med salt, peppar, spiskummin och paprikapulver.
-
Rör ner tomatpuré och krossade tomater. Tillsätt vatten och smula ner buljongtärningen. Låt allt koka upp, sänk sedan värmen och låt grytan småkoka under lock i ca 30 minuter.
-
Bryn vegofärsen i en stekpanna, så att den får fin yta. Häll sedan ner den i grytan, ett par minuter innan servering. Rör i honung och balsamvinäger, smaka sedan av med salt och peppar.
-
Servera gärna chilin med nykokt ris, sallad och nachochips.
Skölj auberginen och dela den i ganska små bitar. Skala morot och lök och skär även dem i små bitar. Värm en stekgryta med olja till medelvärme och fräs aubergine, morot och lök ett par minuter.
Dela paprika och chili och tar bort alla kärnor. Skär paprikan i ganska små bitar och finhacka chilin. Häll ner allt i grytan och rör om. Krydda med salt, peppar, spiskummin och paprikapulver.
Rör ner tomatpuré och krossade tomater. Tillsätt vatten och smula ner buljongtärningen. Låt allt koka upp, sänk sedan värmen och låt grytan småkoka under lock i ca 30 minuter.
Bryn vegofärsen i en stekpanna, så att den får fin yta. Häll sedan ner den i grytan, ett par minuter innan servering. Rör i honung och balsamvinäger, smaka sedan av med salt och peppar.
Servera gärna chilin med nykokt ris, sallad och nachochips.
Lycka till!
Publicerat 4/11 2018 av Daniel Claesson
Vad tycker du om receptet? Kommentera här!