Ingredienser
- 200 g halloumi
- 2,5 dl crème fraiche
- 1 dl passerade tomater
- 100 g soltorkade tomater i olja
- salt och peppar
- 1 tsk balsamvinäger
- 1 tsk flytande honung
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT35M35 minuter
portioner
Lakto-vegetariskt recept
Passar matlåda
På strax över en halvtimme kan du laga en god gratäng med halloumi. Den tillagas i en sås med crème fraiche, två sorters tomater, balsamvinäger och honung.
På strax över en halvtimme kan du laga en god gratäng med halloumi. Den tillagas i en sås med crème fraiche, två sorters tomater, balsamvinäger och honung.
Glutenfritt recept
Såsen till gratängen kan smaksättas på många olika sätt. Örter, dijonsenap och thailändsk currypasta är bara några exempel.
Sätt ugnen på 250°. Dela halloumin i knappt centimetertjocka skivor. Dela sedan skivorna på mitten och häll ner dem i en ganska liten ugnsform. Blanda ihop crème fraiche och passerade tomater. Strimla soltorkade tomaterna och häll ner dem också, tillsammans med oljan. Krydda med salt och peppar och rör sedan ner balsamvinäger och honung. Häll såsen över halloumin. Ställ in formen mitt i ugnen och grädda i ungefär 25 minuter. Servera gratängen med pasta och toppa gärna med rostade pinjenötter.
Publicerat 25/8 2018 av Daniel Claesson