X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Halloumigratäng. Bild:

Halloumigratäng

PT35M35 minuter

2

portioner

Lakto-vegetariskt recept

Lakto-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

1

På strax över en halvtimme kan du laga en god gratäng med halloumi. Den tillagas i en sås med crème fraiche, två sorters tomater, balsamvinäger och honung.

På strax över en halvtimme kan du laga en god gratäng med halloumi. Den tillagas i en sås med crème fraiche, två sorters tomater, balsamvinäger och honung.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Tips

Såsen till gratängen kan smaksättas på många olika sätt. Örter, dijonsenap och thailändsk currypasta är bara några exempel.

Ingredienser

200 g halloumi
2,5 dl crème fraiche
1 dl passerade tomater
100 g soltorkade tomater i olja
salt och peppar
1 tsk balsamvinäger
1 tsk flytande honung
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Dela halloumin i  knappt centimetertjocka skivor. Dela sedan skivorna på mitten och häll ner dem i en ganska liten ugnsform.
  3. Blanda ihop crème fraiche och passerade tomater. Strimla soltorkade tomaterna och häll ner dem också, tillsammans med oljan. Krydda med salt och peppar och rör sedan ner balsamvinäger och honung.
  4. Häll såsen över halloumin. Ställ in formen mitt i ugnen och grädda i ungefär 25 minuter. Servera gratängen med pasta och toppa gärna med rostade pinjenötter.

Sätt ugnen på 250°. Dela halloumin i  knappt centimetertjocka skivor. Dela sedan skivorna på mitten och häll ner dem i en ganska liten ugnsform. Blanda ihop crème fraiche och passerade tomater. Strimla soltorkade tomaterna och häll ner dem också, tillsammans med oljan. Krydda med salt och peppar och rör sedan ner balsamvinäger och honung. Häll såsen över halloumin. Ställ in formen mitt i ugnen och grädda i ungefär 25 minuter. Servera gratängen med pasta och toppa gärna med rostade pinjenötter.

Lycka till!

Publicerat 25/8 2018 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!