Ingredienser
- 5 st ägg
- 2 dl mjölk
- 150 g fetaost
- 1 st citron
- 1 tsk oregano
- salt och peppar
- 2 st vitlöksklyftor
- 200 g färsk spenat
- 270 g filodeg
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT45M45 minuter
portioner
Lakto-vegetariskt recept
Passar matlåda
En god och krispig paj som smakar spenat, vitlök och fetaost. Det är en helt vegetarisk spenatpaj som är väldigt enkel att laga. Servera den till middag eller som en del av en buffé.
En god och krispig paj som smakar spenat, vitlök och fetaost. Det är en helt vegetarisk spenatpaj som är väldigt enkel att laga. Servera den till middag eller som en del av en buffé.
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.
Sätt ugnen på 200°. Knäck äggen i en skål. Vispa dem tillsammans med mjölken. Smula ner fetaosten. Riv skalet från citronen och blanda ner i smeten. Krydda med oregano, salt och peppar och rör om igen. Värm en stekpanna med lite smör till medelvärme. Skala vitlöken och hacka den. Låt fräsa några minuter tillsammans med spenaten. Krydda med lite salt och peppar. Lägg filodegsarken omlott i en pajform. Låt några bitar sticka ut utanför formen. Häll ner spenat och vitlök, täck sedan med äggstanningen. Vik över filodegskanterna. Pensla gärna pajen med lite olivolja. Grädda filodegspajen mitt i ugnen i ungefär 25 minuter.
Publicerat 13/3 2014 av Daniel Claesson