X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Filodegspaj med spenat och fetaost

Filodegspaj med spenat och fetaost

PT45M45 minuter

4

portioner

Lakto-vegetariskt recept

Lakto-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

En god och krispig paj som smakar spenat, vitlök och fetaost. Det är en helt vegetarisk spenatpaj som är väldigt enkel att laga. Servera den till middag eller som en del av en buffé.

En god och krispig paj som smakar spenat, vitlök och fetaost. Det är en helt vegetarisk spenatpaj som är väldigt enkel att laga. Servera den till middag eller som en del av en buffé.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.

Ingredienser

5 st ägg
2 dl mjölk
150 g fetaost
1 st citron
1 tsk oregano
salt och peppar
2 st vitlöksklyftor
200 g färsk spenat
270 g filodeg
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Knäck äggen i en skål. Vispa dem tillsammans med mjölken. Smula ner fetaosten. Riv skalet från citronen och blanda ner i smeten. Krydda med oregano, salt och peppar och rör om igen.
  3. Värm en stekpanna med lite smör till medelvärme. Skala vitlöken och hacka den. Låt fräsa några minuter tillsammans med spenaten. Krydda med lite salt och peppar.
  4. Lägg filodegsarken omlott i en pajform. Låt några bitar sticka ut utanför formen. Häll ner spenat och vitlök, täck sedan med äggstanningen. Vik över filodegskanterna. Pensla gärna pajen med lite olivolja.
  5. Grädda filodegspajen mitt i ugnen i ungefär 25 minuter.

Sätt ugnen på 200°. Knäck äggen i en skål. Vispa dem tillsammans med mjölken. Smula ner fetaosten. Riv skalet från citronen och blanda ner i smeten. Krydda med oregano, salt och peppar och rör om igen. Värm en stekpanna med lite smör till medelvärme. Skala vitlöken och hacka den. Låt fräsa några minuter tillsammans med spenaten. Krydda med lite salt och peppar. Lägg filodegsarken omlott i en pajform. Låt några bitar sticka ut utanför formen. Häll ner spenat och vitlök, täck sedan med äggstanningen. Vik över filodegskanterna. Pensla gärna pajen med lite olivolja. Grädda filodegspajen mitt i ugnen i ungefär 25 minuter.

Lycka till!

Publicerat 13/3 2014 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!