Vegetariska köttbullar

Vegetariska köttbullar

PT40M40 minuter

4

portioner

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

Tekniskt är detta inte köttbullar, de är ju vegetariska, Men det är ett enkelt och gott alternativ. De vegetariska bollarna innehåller bland annat mandelmjöl, persilja och ost.

Tekniskt är detta inte köttbullar, de är ju vegetariska, Men det är ett enkelt och gott alternativ. De vegetariska bollarna innehåller bland annat mandelmjöl, persilja och ost.

Glutenfritt recept*
*Kom ihåg att använda glutenfritt ströbröd.

Ingredienser

2 dl mandelmjöl
2 dl riven ost
1 dl ströbröd
1 dl persilja, hackad
1 st ägg
1 st gul lök
salt och peppar
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Blanda mandelmjöl, ost, ströbröd och persilja, rör därefter ner ägget. Skala och riv löken fint, blanda ner den också och krydda rejält med salt och peppar. Forma till runda bollar.
  2. Värm en stekpanna med smör eller olja till ganska låg värme. Stek bollarna i 7-8 minuter, var försiktig så att de inte blir brända. Öka värmen mot slutet så att bollarna får fin färg.

Blanda mandelmjöl, ost, ströbröd och persilja, rör därefter ner ägget. Skala och riv löken fint, blanda ner den också och krydda rejält med salt och peppar. Forma till runda bollar. Värm en stekpanna med smör eller olja till ganska låg värme. Stek bollarna i 7-8 minuter, var försiktig så att de inte blir brända. Öka värmen mot slutet så att bollarna får fin färg.

Lycka till!

Publicerat 18/3 2015 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!