Ingredienser
- 1 burk tonfisk
- 1 st rödlök
- 2 dl gräddfil
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk sambal oelek
- 2 st vitlöksklyftor
- basilika
- salt och peppar
Detta är studentvänlig mat. Snabb och enkel att göra, samtidigt som den inte kostar många kronor per portion. Men den är ändå väldigt god och passar jättebra i matlådan som varje student äter lunch ur.
Detta är studentvänlig mat. Snabb och enkel att göra, samtidigt som den inte kostar många kronor per portion. Men den är ändå väldigt god och passar jättebra i matlådan som varje student äter lunch ur.
PT15M15 minuter
portioner
Passar matlåda
Glutenfritt recept*
*Servera med glutenfri pasta.
Skala och hacka rödlök och bryn den i en stekpanna. Skala och pressa ner vitlöksklyftorna när rödlöken börjar få färg. Tillsätt tonfisken och låt den stekas någon minut. Krydda med salt, peppar, sambal oelek, tomatpurén och basilikan. Häll i gräddfilen och rör om. Smaka av och låt sjuda några minuter. Servera med pasta.
Publicerat 6/2 2013 av Daniel Claesson
Annons ▼
Annons ▼