Tonfiskröra

Tonfiskröra

PT15M15 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Detta är studentvänlig mat. Snabb och enkel att göra, samtidigt som den inte kostar många kronor per portion. Men den är ändå väldigt god och passar jättebra i matlådan som varje student äter lunch ur.

Detta är studentvänlig mat. Snabb och enkel att göra, samtidigt som den inte kostar många kronor per portion. Men den är ändå väldigt god och passar jättebra i matlådan som varje student äter lunch ur.

Glutenfritt recept*
*Servera med glutenfri pasta.

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfri gräddfil.

Ingredienser

1 burk tonfisk
1 st rödlök
2 dl gräddfil
1 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
2 st vitlöksklyftor
basilika
salt och peppar
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Skala och hacka rödlök och bryn den i en stekpanna. Skala och pressa ner vitlöksklyftorna när rödlöken börjar få färg.
  2. Tillsätt tonfisken och låt den stekas någon minut. Krydda med salt, peppar, sambal oelek, tomatpurén och basilikan.
  3. Häll i gräddfilen och rör om. Smaka av och låt sjuda några minuter.
  4. Servera med nykoktpasta.

Skala och hacka rödlök och bryn den i en stekpanna. Skala och pressa ner vitlöksklyftorna när rödlöken börjar få färg. Tillsätt tonfisken och låt den stekas någon minut. Krydda med salt, peppar, sambal oelek, tomatpurén och basilikan. Häll i gräddfilen och rör om. Smaka av och låt sjuda några minuter. Servera med nykoktpasta.

Lycka till!

Publicerat 6/2 2013 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!