Tonfiskröra

Enkelt , gott och väldigt billigt

Tonfiskröra

Detta är studentvänlig mat. Snabb och enkel att göra, samtidigt som den inte kostar många kronor per portion. Men den är ändå väldigt god och passar jättebra i matlådan som varje student äter lunch ur.

Detta är studentvänlig mat. Snabb och enkel att göra, samtidigt som den inte kostar många kronor per portion. Men den är ändå väldigt god och passar jättebra i matlådan som varje student äter lunch ur.

Lagas på 15 minuter

PT15M15 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Servera med glutenfri pasta.

laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfri gräddfil.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook

Skriv ut receptet

Skriv ut receptet

Ingredienser

1 burk tonfisk
1 st rödlök
2 dl gräddfil
1 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
2 st vitlöksklyftor
basilika
salt och peppar
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Gör så här

  1. Skala och hacka rödlök och bryn den i en stekpanna. Skala och pressa ner vitlöksklyftorna när rödlöken börjar få färg.
  2. Tillsätt tonfisken och låt den stekas någon minut. Krydda med salt, peppar, sambal oelek, tomatpurén och basilikan.
  3. Häll i gräddfilen och rör om. Smaka av och låt sjuda några minuter.
  4. Servera med nykoktpasta.

Skala och hacka rödlök och bryn den i en stekpanna. Skala och pressa ner vitlöksklyftorna när rödlöken börjar få färg. Tillsätt tonfisken och låt den stekas någon minut. Krydda med salt, peppar, sambal oelek, tomatpurén och basilikan. Häll i gräddfilen och rör om. Smaka av och låt sjuda några minuter. Servera med nykoktpasta.

Smaklig måltid!

Publicerat 6/2 2013 av

Kommentera receptet

Annons ▼

Annons ▼