Ingredienser
- 600 g kycklingfilé
- 1 st gul lök
- salt och peppar
- 2 tsk garam masalakrydda
- 350 g krossade tomater
- 400 ml kokosmjölk
- 1 st kycklingbuljontärning
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT20M20 minuter
portioner
Passar matlåda
Detta är en enkel och snabblagad indisk garam masalagryta. Grytan blir väldigt god och krämig. Den passar även utmärkt som lunch dagen efter.
Detta är en enkel och snabblagad indisk garam masalagryta. Grytan blir väldigt god och krämig. Den passar även utmärkt som lunch dagen efter.
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept
Strimla kycklingen. Skala och hacka löken fint. Värm en stekgryta med lite smör till medelvärme. Fräs kycklingen och löken i några minuter. Krydda med salt, peppar och garam masala. Rör ner krossade tomater och kokosmjölk. Smula ner buljongtärningen. Lägg på ett lock och låt grytan koka upp. Småkoka kycklinggrytan i ungefär tio minuter. Smaka av och servera sedan tillsammans med ris.
Publicerat 18/11 2015 av Daniel Claesson