Kyckling garam masala

Kyckling garam masala

PT20M20 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Detta är en enkel och snabblagad indisk garam masalagryta. Grytan blir väldigt god och krämig. Den passar även utmärkt som lunch dagen efter.

Detta är en enkel och snabblagad indisk garam masalagryta. Grytan blir väldigt god och krämig. Den passar även utmärkt som lunch dagen efter.

Glutenfritt recept

Ingredienser

600 g kycklingfilé
1 st gul lök
salt och peppar
2 tsk garam masalakrydda
350 g krossade tomater
400 ml kokosmjölk
1 st kycklingbuljontärning
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Strimla kycklingen. Skala och hacka löken fint.
  2. Värm en stekgryta med lite smör till medelvärme. Fräs kycklingen och löken i några minuter. Krydda med salt, peppar och garam masala.
  3. Rör ner krossade tomater och kokosmjölk. Smula ner buljongtärningen. Lägg på ett lock och låt grytan koka upp.
  4. Småkoka kycklinggrytan i ungefär tio minuter. Smaka av och servera sedan tillsammans med ris.

Strimla kycklingen. Skala och hacka löken fint. Värm en stekgryta med lite smör till medelvärme. Fräs kycklingen och löken i några minuter. Krydda med salt, peppar och garam masala. Rör ner krossade tomater och kokosmjölk. Smula ner buljongtärningen. Lägg på ett lock och låt grytan koka upp. Småkoka kycklinggrytan i ungefär tio minuter. Smaka av och servera sedan tillsammans med ris.

Lycka till!

Publicerat 18/11 2015 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!