Ingredienser
- 800 g kycklingfilé
- salt och peppar
- 2 st gula lökar
- 4 st vitlöksklyftor
- 2 dl barbecuesås, rökig
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT2.5H2.5 timmar
portioner
Passar matlåda
Pulled chicken är i princip samma sak som pulled pork, men tar bara lite drygt två timmar att tillaga. Kycklingen blir väldigt mör och god. Servera den gärna i hamburgerbröd med sallad och en god dressing.
Pulled chicken är i princip samma sak som pulled pork, men tar bara lite drygt två timmar att tillaga. Kycklingen blir väldigt mör och god. Servera den gärna i hamburgerbröd med sallad och en god dressing.
Glutenfritt recept
Sätt ugnen på 150°. Lägg kycklingen i botten av en stekgryta med lock. Krydda med salt och peppar. Skala och klyfta den gula löken, placera klyftorna bland kycklingfiléerna. Skala vitlöken och fördela även den runt kycklingen. Häll barbecuesåsen jämnt över kycklingen och lägg på locket. Ställ i nedre halvan av ugnen och tillaga i drygt två timmar. Dra isär kycklingen med två gafflar. Blanda med löken och såsen. Servera i tortilla- eller hamburgerbröd.
Publicerat 18/11 2014 av Daniel Claesson