Ingredienser
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 st kycklingfilér
- salt och peppar
- 400 g krossade tomater
- 2 msk färsk basilika
- 1 tsk sambal oelek
- 0,5 dl grädde
- 1 tsk kalvfond
En snabb vardagsgryta med kyckling, tomater, vitlök och basilika. Passar utmärkt till pasta, men går lika bra att servera med ris, råstekt potatis eller rösti.
En snabb vardagsgryta med kyckling, tomater, vitlök och basilika. Passar utmärkt till pasta, men går lika bra att servera med ris, råstekt potatis eller rösti.
PT30M30 minuter
portioner
Passar matlåda
Glutenfritt recept
Ta fram en stekgryta eller stekpanna med hög kant. Häll i lite olja eller margarin och värm till medelvärme. Skala och hacka den gula löken, låt den sedan fräsa i grytan. Pressa ner vitlöken efter någon minut. Dela kycklingen i mindre bitar och låt den stekas med löken. Krydda med salt och peppar. Kycklingen ska få lite färg, men behöver inte bli helt tillagad i mitten ännu. Häll ner krossade tomater, basilika, sambal oelek, grädde och kalvfond. Låt allt småkoka i ungefär tio minuter. Smaka av och krydda efter behag.
Publicerat 3/6 2014 av Daniel Claesson
Annons ▼
Annons ▼