Ingredienser
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 0,75 dl persilja
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk gurkmeja
- 1 krm citronsaft
- 800 g vegofärs, Annamma formbar
- salt och peppar
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT35M35 minuter
portioner
Helt vegetariskt recept
Passar matlåda
Ett enkelt recept på vegetarisk kebab som alla kan göra. Köttfärsen byt ut som en vegofärs som heter Anamma formbar. Kebaben kryddas med persilja, paprikapulver och gurkmeja och serveras gärna i bröd.
Ett enkelt recept på vegetarisk kebab som alla kan göra. Köttfärsen byt ut som en vegofärs som heter Anamma formbar. Kebaben kryddas med persilja, paprikapulver och gurkmeja och serveras gärna i bröd.
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept
Om du inte hittar Anamma formbar går det bra med annan vegofärs. Blanda då i ett ägg eller lite vatten i smeten, så att den går att forma.
Sätt ugnen på 225°. Tina vegofärsen om den är fryst. Skala den gula löken och riv den fint på ett rivjärn. Häll ner löken i en sil och sila bort vätskan. Häll sedan ner lökmassan i en skål. Pressa i vitlöken. Hacka persiljan och blanda i den också. Tillsätt sedan paprikapulver, gurkmeja och citronsaft. Häll ner vegofärsen och krydda ordentligt med salt och peppar. Arbeta ihop allt till en jämn smet, alla ingredienser ska blandas. Använd gärna händerna. Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt. Forma smeten till avlånga, platta kebab och lägg dem på plåten. Grädda sedan kebaben mitt i ugnen i ungefär 10-15 minuter, tills de har fått fin yta. Servera gärna i bröd med grönsaker och en god sås.
Publicerat 19/3 2018 av Daniel Claesson