X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Marinerad tofu i ugn

Marinerad tofu i ugn

PT60M60 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

1

Goda och smakrika tofubitar som passar perfekt i en sallad, wrap, tillsammans med ugnsgrönsaker eller med en bit stekt polenta.

Goda och smakrika tofubitar som passar perfekt i en sallad, wrap, tillsammans med ugnsgrönsaker eller med en bit stekt polenta.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Välj glutenfri soja

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Tips

Använd lönnsirap istället för honung om receptet ska vara helt vegetariskt.

Ingredienser

400 g tofu, fast
1 st vitlöksklyfta
0,5 st röd chilipeppar
2 msk japansk soja
0,5 msk honung (eller lönnsirap)
0,25 dl rapsolja
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Lägg tofun i hushållspapper och pressa försiktigt ut så mycket vätska som möjligt. Skär sedan tofun i tärningar, ca 2-3 cm stora.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Hacka även chilin fint. Lägg detta i en stor skål och blanda med soja, honung/lönnsirap och rapsolja. Tillsätt tofun och blanda försiktigt så att den täcks av marinaden. Låt stå i ca 20 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225°.
  3. Lägg tofun på en plåt med bakplåtspapper. och häll marinaden över tofun. Tillaga mitt i ugnen i ca 25-30 minuter, tills tofun är gyllenbrun och börjar bli krispig på ytan.

Lägg tofun i hushållspapper och pressa försiktigt ut så mycket vätska som möjligt. Skär sedan tofun i tärningar, ca 2-3 cm stora. Skala och finhacka vitlöken. Hacka även chilin fint. Lägg detta i en stor skål och blanda med soja, honung/lönnsirap och rapsolja. Tillsätt tofun och blanda försiktigt så att den täcks av marinaden. Låt stå i ca 20 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225°. Lägg tofun på en plåt med bakplåtspapper. och häll marinaden över tofun. Tillaga mitt i ugnen i ca 25-30 minuter, tills tofun är gyllenbrun och börjar bli krispig på ytan.

Lycka till!

Publicerat 4/5 2021 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!