Marinerad tofu i ugn

Marinerad tofu i ugn

PT60M60 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Goda och smakrika tofubitar som passar perfekt i en sallad, wrap, tillsammans med ugnsgrönsaker eller med en bit stekt polenta.

Goda och smakrika tofubitar som passar perfekt i en sallad, wrap, tillsammans med ugnsgrönsaker eller med en bit stekt polenta.

Glutenfritt recept*
*Välj glutenfri soja

Laktosfritt recept

Tips

Använd lönnsirap istället för honung om receptet ska vara helt vegetariskt.

Ingredienser

400 g tofu, fast
1 st vitlöksklyfta
0,5 st röd chilipeppar
2 msk japansk soja
0,5 msk honung (eller lönnsirap)
0,25 dl rapsolja
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Lägg tofun i hushållspapper och pressa försiktigt ut så mycket vätska som möjligt. Skär sedan tofun i tärningar, ca 2-3 cm stora.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Hacka även chilin fint. Lägg detta i en stor skål och blanda med soja, honung/lönnsirap och rapsolja. Tillsätt tofun och blanda försiktigt så att den täcks av marinaden. Låt stå i ca 20 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225°.
  3. Lägg tofun på en plåt med bakplåtspapper. och häll marinaden över tofun. Tillaga mitt i ugnen i ca 25-30 minuter, tills tofun är gyllenbrun och börjar bli krispig på ytan.

Lägg tofun i hushållspapper och pressa försiktigt ut så mycket vätska som möjligt. Skär sedan tofun i tärningar, ca 2-3 cm stora. Skala och finhacka vitlöken. Hacka även chilin fint. Lägg detta i en stor skål och blanda med soja, honung/lönnsirap och rapsolja. Tillsätt tofun och blanda försiktigt så att den täcks av marinaden. Låt stå i ca 20 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225°. Lägg tofun på en plåt med bakplåtspapper. och häll marinaden över tofun. Tillaga mitt i ugnen i ca 25-30 minuter, tills tofun är gyllenbrun och börjar bli krispig på ytan.

Lycka till!

Publicerat 4/5 2021 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!