Ingredienser
- 400 g tofu, fast
- 1 st vitlöksklyfta
- 0,5 st röd chilipeppar
- 2 msk japansk soja
- 0,5 msk honung (eller lönnsirap)
- 0,25 dl rapsolja
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT60M60 minuter
portioner
Passar matlåda
Goda och smakrika tofubitar som passar perfekt i en sallad, wrap, tillsammans med ugnsgrönsaker eller med en bit stekt polenta.
Goda och smakrika tofubitar som passar perfekt i en sallad, wrap, tillsammans med ugnsgrönsaker eller med en bit stekt polenta.
Glutenfritt recept*
*Välj glutenfri soja
Laktosfritt recept
Använd lönnsirap istället för honung om receptet ska vara helt vegetariskt.
Lägg tofun i hushållspapper och pressa försiktigt ut så mycket vätska som möjligt. Skär sedan tofun i tärningar, ca 2-3 cm stora. Skala och finhacka vitlöken. Hacka även chilin fint. Lägg detta i en stor skål och blanda med soja, honung/lönnsirap och rapsolja. Tillsätt tofun och blanda försiktigt så att den täcks av marinaden. Låt stå i ca 20 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225°. Lägg tofun på en plåt med bakplåtspapper. och häll marinaden över tofun. Tillaga mitt i ugnen i ca 25-30 minuter, tills tofun är gyllenbrun och börjar bli krispig på ytan.
Publicerat 4/5 2021 av Daniel Claesson