Marinerad tofu i ugn

Med smak av soja, honung och chili

Marinerad tofu i ugn

Goda och smakrika tofubitar som passar perfekt i en sallad, wrap, tillsammans med ugnsgrönsaker eller med en bit stekt polenta.

Goda och smakrika tofubitar som passar perfekt i en sallad, wrap, tillsammans med ugnsgrönsaker eller med en bit stekt polenta.

Lagas på 60 minuter

PT60M60 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Välj glutenfri soja

laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Tips

Använd lönnsirap istället för honung om receptet ska vara helt vegetariskt.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook

Skriv ut receptet

Skriv ut receptet

Ingredienser

400 g tofu, fast
1 st vitlöksklyfta
0,5 st röd chilipeppar
2 msk japansk soja
0,5 msk honung (eller lönnsirap)
0,25 dl rapsolja
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Gör så här

  1. Lägg tofun i hushållspapper och pressa försiktigt ut så mycket vätska som möjligt. Skär sedan tofun i tärningar, ca 2-3 cm stora.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Hacka även chilin fint. Lägg detta i en stor skål och blanda med soja, honung/lönnsirap och rapsolja. Tillsätt tofun och blanda försiktigt så att den täcks av marinaden. Låt stå i ca 20 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225°.
  3. Lägg tofun på en plåt med bakplåtspapper. och häll marinaden över tofun. Tillaga mitt i ugnen i ca 25-30 minuter, tills tofun är gyllenbrun och börjar bli krispig på ytan.

Lägg tofun i hushållspapper och pressa försiktigt ut så mycket vätska som möjligt. Skär sedan tofun i tärningar, ca 2-3 cm stora. Skala och finhacka vitlöken. Hacka även chilin fint. Lägg detta i en stor skål och blanda med soja, honung/lönnsirap och rapsolja. Tillsätt tofun och blanda försiktigt så att den täcks av marinaden. Låt stå i ca 20 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225°. Lägg tofun på en plåt med bakplåtspapper. och häll marinaden över tofun. Tillaga mitt i ugnen i ca 25-30 minuter, tills tofun är gyllenbrun och börjar bli krispig på ytan.

Smaklig måltid!

Publicerat 4/5 2021 av

Kommentera receptet

Annons ▼

Annons ▼