X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Amerikanska pannkakor

Amerikanska pannkakor

PT20M20 minuter

6

st

0

Amerikanska pannkakor är härligt tjocka och luftiga. Denna smet görs med bakpulver och behöver inte jäsa. Du kan utan problem göra pannkakorna till frukost om du vill lyxa till det en morgon.

Amerikanska pannkakor är härligt tjocka och luftiga. Denna smet görs med bakpulver och behöver inte jäsa. Du kan utan problem göra pannkakorna till frukost om du vill lyxa till det en morgon.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.

Ingredienser

55 g smör eller margarin
4,75 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 msk strösocker
2,25 dl mjölk
3 st ägg
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Ställ det åt sidan och låt svalna.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en liten skål.
  3. Häll ner mjölk, ägg och det svala smöret i en större skål och blanda om. Blanda försiktigt ner mjölmixen och rör om så att allt blandas. Rör inte mer än nödvändigt, det gör inget om smeten har lite klumpar och ojämnheter.
  4. Värm en stekpanna med smör till medelvärme. Minska värmen något och häll ner cirka en halv deciliter smet per pannkaka. Låt dem tillagas i cirka två minuter, tills undersidan är gyllenbrun och små bubblor syns på ovansidan. Vänd då pannkakorna och stek i någon minut till.
  5. Servera pannkakorna medan de är varma, gärna med nyvispad grädde och sylt, eller lönnsirap.

Smält smöret i en kastrull. Ställ det åt sidan och låt svalna. Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en liten skål. Häll ner mjölk, ägg och det svala smöret i en större skål och blanda om. Blanda försiktigt ner mjölmixen och rör om så att allt blandas. Rör inte mer än nödvändigt, det gör inget om smeten har lite klumpar och ojämnheter. Värm en stekpanna med smör till medelvärme. Minska värmen något och häll ner cirka en halv deciliter smet per pannkaka. Låt dem tillagas i cirka två minuter, tills undersidan är gyllenbrun och små bubblor syns på ovansidan. Vänd då pannkakorna och stek i någon minut till. Servera pannkakorna medan de är varma, gärna med nyvispad grädde och sylt, eller lönnsirap.

Lycka till!

Publicerat 2/1 2015 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!