Kycklinggryta med bacon

Kycklinggryta med bacon

PT20M20 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Kycklinggryta med bacon och thailändsk currypasta, det är inte alls dumt. Grytan lagar du på bara 20 minuter och den är precis lika god att äta dagen efter.

Kycklinggryta med bacon och thailändsk currypasta, det är inte alls dumt. Grytan lagar du på bara 20 minuter och den är precis lika god att äta dagen efter.

Glutenfritt recept

Ingredienser

70 g bacon
2 st kycklingfiléer
salt och peppar
2 tsk röd thaicurrykrydda
4 dl matlagningsgrädde
2 tsk röd currypasta
Till servering
potatiskroketter
sweet chilisås
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Dela baconet i mindre bitar. Stek dem krispiga i en stekgryta.
  2. Dela kycklingen i grytbitar. Låt de färdigstekta baconbitarna rinna av på ett hushållspapper, stek under tiden kycklingen i samma gryta. Krydda med salt, peppar och röd thaicurrykrydda.
  3. Häll ner grädden när kycklingen har fått lite färg. Tillsätt currypastan och häll tillbaka baconet igen. Rör om och låt grytan småkoka under lock tills kycklingen är genomlagad, det tar bara ett par minuter.
  4. Servera gärna kycklinggrytan med potatiskroketter och sweet chilisås.

Dela baconet i mindre bitar. Stek dem krispiga i en stekgryta. Dela kycklingen i grytbitar. Låt de färdigstekta baconbitarna rinna av på ett hushållspapper, stek under tiden kycklingen i samma gryta. Krydda med salt, peppar och röd thaicurrykrydda. Häll ner grädden när kycklingen har fått lite färg. Tillsätt currypastan och häll tillbaka baconet igen. Rör om och låt grytan småkoka under lock tills kycklingen är genomlagad, det tar bara ett par minuter. Servera gärna kycklinggrytan med potatiskroketter och sweet chilisås.

Lycka till!

Publicerat 1/7 2014 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!