X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Oreotårta

Oreotårta

PT90M90 minuter

1

st

0

En botten gjord av digestivekex och oreokakor täcks med en söt och lagom kladdig kolakräm. Sen toppas kakan med en sås gjord på choklad och grädde. kakan får gärna serveras med vispad grädde och färska bär. Kallas även Oreo cheesecake.

En botten gjord av digestivekex och oreokakor täcks med en söt och lagom kladdig kolakräm. Sen toppas kakan med en sås gjord på choklad och grädde. kakan får gärna serveras med vispad grädde och färska bär. Kallas även Oreo cheesecake.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.

Ingredienser

Kakan
125 g oreokakor
125 g digestivekex
75 g smör, rumsvarmt
Kolakräm
100 g smör, rumsvarmt
1,5 dl farinsocker
0,75 dl vispgrädde
Chokladtopping
2,5 dl vispgrädde
350 g mörk choklad
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Krossa och smula sönder oreokakor och digestivekex. Arbeta ihop med smöret. Tryck ut i 1 st smord form (med löstagbar kant), ca 23 cm i diameter. Ställ in i frysen i 15-20 minuter.
  2. Kolakräm

    Smält smöret i en kastrull. Koka ihop det med farinsockret i någon minut. Häll i vispgrädde. Låt krämen puttra i 8-10 minuter.
  3. Häll kolakrämen över pajbottnen. Ställ tillbaka i frysen i ca 20 minuter.
  4. Chokladtopping

    Koka upp grädden i en kastrull. Stäng av värmen, lägg ner chokladen och låt den smälta på eftervärmen. Blanda ihop krämen ordentligt. Fördela den över kolakrämen. Ställ in kakan i kylen så att chokladfyllningen stelnar. Strö eventuellt över lite flingsalt.
  5. Servera oreotårtan med vispad grädde.

Krossa och smula sönder oreokakor och digestivekex. Arbeta ihop med smöret. Tryck ut i [get_antal] st smord form (med löstagbar kant), ca 23 cm i diameter. Ställ in i frysen i 15-20 minuter. Kolakräm: Smält smöret i en kastrull. Koka ihop det med farinsockret i någon minut. Häll i vispgrädde. Låt krämen puttra i 8-10 minuter. Häll kolakrämen över pajbottnen. Ställ tillbaka i frysen i ca 20 minuter. Chokladtopping: Koka upp grädden i en kastrull. Stäng av värmen, lägg ner chokladen och låt den smälta på eftervärmen. Blanda ihop krämen ordentligt. Fördela den över kolakrämen. Ställ in kakan i kylen så att chokladfyllningen stelnar. Strö eventuellt över lite flingsalt. Servera oreotårtan med vispad grädde.

Lycka till!

Publicerat 26/6 2015 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!