Ingredienser
- Kakan
- 125 g oreokakor
- 125 g digestivekex
- 75 g smör, rumsvarmt
- Kolakräm
- 100 g smör, rumsvarmt
- 1,5 dl farinsocker
- 0,75 dl vispgrädde
- Chokladtopping
- 2,5 dl vispgrädde
- 350 g mörk choklad
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT90M90 minuter
st
En botten gjord av digestivekex och oreokakor täcks med en söt och lagom kladdig kolakräm. Sen toppas kakan med en sås gjord på choklad och grädde. kakan får gärna serveras med vispad grädde och färska bär. Kallas även Oreo cheesecake.
En botten gjord av digestivekex och oreokakor täcks med en söt och lagom kladdig kolakräm. Sen toppas kakan med en sås gjord på choklad och grädde. kakan får gärna serveras med vispad grädde och färska bär. Kallas även Oreo cheesecake.
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.
Krossa och smula sönder oreokakor och digestivekex. Arbeta ihop med smöret. Tryck ut i [get_antal] st smord form (med löstagbar kant), ca 23 cm i diameter. Ställ in i frysen i 15-20 minuter. Kolakräm: Smält smöret i en kastrull. Koka ihop det med farinsockret i någon minut. Häll i vispgrädde. Låt krämen puttra i 8-10 minuter. Häll kolakrämen över pajbottnen. Ställ tillbaka i frysen i ca 20 minuter. Chokladtopping: Koka upp grädden i en kastrull. Stäng av värmen, lägg ner chokladen och låt den smälta på eftervärmen. Blanda ihop krämen ordentligt. Fördela den över kolakrämen. Ställ in kakan i kylen så att chokladfyllningen stelnar. Strö eventuellt över lite flingsalt. Servera oreotårtan med vispad grädde.
Publicerat 26/6 2015 av Daniel Claesson