Enkel omelett i stekpanna

Enkel omelett i stekpanna

PT15M15 minuter

2

portioner

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Vill man laga något snabbt med ingredienser som finns i kylen är omelett en klassiker. Du kan smaksätta den med svamp, kött, ost, grönsaker eller nästan precis vad du vill.

Vill man laga något snabbt med ingredienser som finns i kylen är omelett en klassiker. Du kan smaksätta den med svamp, kött, ost, grönsaker eller nästan precis vad du vill.

Glutenfritt recept

Ingredienser

Grundrecept
4 st ägg
4 msk mjölk eller vatten
salt och peppar
1 msk smör, till stekning
Fyllning (förslag)
2 msk hackad spenat
0,5 st gul lök, hackad
50 g salami, strimlad
0,5 dl riven ost
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Vispa snabbt ihop ägg, mjölk salt och peppar i en bunke. Vispa inte mer än nödvändigt. Hacka och häll ner den fyllning du önskar.
  2. Värm en stekpanna med smöret till medelvärme, häll sedan ner omelettsmeten. Skaka stekpannan lätt då och då, eller rör försiktigt med en stekspade, så att all smet tillagas jämnt.
  3. Omeletten ska ha fått en gyllenbrun färg i botten och all smet ska ha börjat stelna, då är den färdig. Vik den på mitten och servera direkt.

Vispa snabbt ihop ägg, mjölk salt och peppar i en bunke. Vispa inte mer än nödvändigt. Hacka och häll ner den fyllning du önskar. Värm en stekpanna med smöret till medelvärme, häll sedan ner omelettsmeten. Skaka stekpannan lätt då och då, eller rör försiktigt med en stekspade, så att all smet tillagas jämnt. Omeletten ska ha fått en gyllenbrun färg i botten och all smet ska ha börjat stelna, då är den färdig. Vik den på mitten och servera direkt.

Lycka till!

Publicerat 28/7 2014 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!