Snabb svamp- och halloumipasta

Snabb svamp- och halloumipasta

PT20M20 minuter

4

portioner

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

En enkel pasta med svamp och halloumi. Såsen blir krämig och god och svampen ger mustig smak åt hela rätten.

En enkel pasta med svamp och halloumi. Såsen blir krämig och god och svampen ger mustig smak åt hela rätten.

Glutenfritt recept*
*Receptet är glutenfritt om du använder glutenfri pasta och byter idealmjölet mot t.ex. majsstärkelse.

Tips

Köp gärna flera olika sorters svamp och blanda. Det finns ofta påsar med mixade svampsorter i frysdisken i mataffärer.

Ingredienser

200 g halloumi
300 g svamp, t.ex. champinjoner
1 st gul lök
salt och peppar
1 st grönsaksbuljontärning
2,5 dl mjölk eller grädde
2 tsk idealmjöl
2 tsk persilja, hackad
8 dl pasta
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Värm en stekgryta med lite olja eller smör till medelvärme. Skär halloumin i bitar och stek den ett par minuter på varje sidan, tills den har fått fin yta. Häll då över halloumin på ett fat.
  2. Skiva svampen och stek den i stekgrytan. Den ska bli mjuk och få lite stekyta. Skala och hacka löken och låt den fräsa med svampen i ett par minuter. Krydda med salt och peppar.
  3. Smula ner grönsaksbuljongen och häll i mjölk eller grädde. Tillsätt idealmjöl och persilja och rör om. Låt allt koka upp och sedan småkoka i ett par minuter. Häll därefter i halloumin och låt den bli varm.
  4. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Häll sedan ner den i svampsåsen och blanda ihop.

Värm en stekgryta med lite olja eller smör till medelvärme. Skär halloumin i bitar och stek den ett par minuter på varje sidan, tills den har fått fin yta. Häll då över halloumin på ett fat. Skiva svampen och stek den i stekgrytan. Den ska bli mjuk och få lite stekyta. Skala och hacka löken och låt den fräsa med svampen i ett par minuter. Krydda med salt och peppar. Smula ner grönsaksbuljongen och häll i mjölk eller grädde. Tillsätt idealmjöl och persilja och rör om. Låt allt koka upp och sedan småkoka i ett par minuter. Häll därefter i halloumin och låt den bli varm. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Häll sedan ner den i svampsåsen och blanda ihop.

Lycka till!

Publicerat 21/11 2019 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!