Ingredienser
- 200 g halloumi
- 300 g svamp, t.ex. champinjoner
- 1 st gul lök
- salt och peppar
- 1 st grönsaksbuljontärning
- 2,5 dl mjölk eller grädde
- 2 tsk idealmjöl
- 2 tsk persilja, hackad
- 8 dl pasta
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT20M20 minuter
portioner
Lakto-ovo-vegetariskt recept
Passar matlåda
En enkel pasta med svamp och halloumi. Såsen blir krämig och god och svampen ger mustig smak åt hela rätten.
En enkel pasta med svamp och halloumi. Såsen blir krämig och god och svampen ger mustig smak åt hela rätten.
Glutenfritt recept*
*Receptet är glutenfritt om du använder glutenfri pasta och byter idealmjölet mot t.ex. majsstärkelse.
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter
Köp gärna flera olika sorters svamp och blanda. Det finns ofta påsar med mixade svampsorter i frysdisken i mataffärer.
Värm en stekgryta med lite olja eller smör till medelvärme. Skär halloumin i bitar och stek den ett par minuter på varje sidan, tills den har fått fin yta. Häll då över halloumin på ett fat. Skiva svampen och stek den i stekgrytan. Den ska bli mjuk och få lite stekyta. Skala och hacka löken och låt den fräsa med svampen i ett par minuter. Krydda med salt och peppar. Smula ner grönsaksbuljongen och häll i mjölk eller grädde. Tillsätt idealmjöl och persilja och rör om. Låt allt koka upp och sedan småkoka i ett par minuter. Häll därefter i halloumin och låt den bli varm. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Häll sedan ner den i svampsåsen och blanda ihop.
Publicerat 21/11 2019 av Daniel Claesson