Ingredienser
- 500 g risgrynsgröt, färdigkokt
- 1 st ägg
- 1 dl mjöl
- 0,5 dl mjölk
- 0,5 tsk salt
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT30M30 minuter
st
Lakto-ovo-vegetariskt recept
Om du har överbliven risgrynsgröt (hemmagjord eller färdigköpt) så kan du snabbt göra goda och mättande pannkakor. De påminner om amerikanska pannkakor och smakar som en blandning av gröt och pannkakor.
Om du har överbliven risgrynsgröt (hemmagjord eller färdigköpt) så kan du snabbt göra goda och mättande pannkakor. De påminner om amerikanska pannkakor och smakar som en blandning av gröt och pannkakor.
Glutenfritt recept*
*Välj glutenfritt mjöl
Häll risgrynsgröten i en skål. Knäck ner ägget och tillsätt mjöl, mjölk och salt. Rör snabbt ihop till en smet. Värm en stekpanna med lite smör eller olja till medelvärme. Häll ner cirka 0,5 dl smet per pannkaka och stek i ett par minuter per sida, till smeten har stelnat och pannkakorna har fått fin yta. Fortsätt tills du har stekt alla [get_antal] pannkakor. Servera gärna pannkakorna med socker och kanel, eller sylt och vispad grädde.
Publicerat 5/1 2023 av Daniel Claesson