X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Pannkakor med risgrynsgröt

Pannkakor med risgrynsgröt

PT30M30 minuter

12

st

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Lakto-ovo-vegetariskt recept

1

Om du har överbliven risgrynsgröt (hemmagjord eller färdigköpt) så kan du snabbt göra goda och mättande pannkakor. De påminner om amerikanska pannkakor och smakar som en blandning av gröt och pannkakor.

Om du har överbliven risgrynsgröt (hemmagjord eller färdigköpt) så kan du snabbt göra goda och mättande pannkakor. De påminner om amerikanska pannkakor och smakar som en blandning av gröt och pannkakor.

Glutenfritt recept*
*Välj glutenfritt mjöl

Ingredienser

500 g risgrynsgröt, färdigkokt
1 st ägg
1 dl mjöl
0,5 dl mjölk
0,5 tsk salt
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Häll risgrynsgröten i en skål. Knäck ner ägget och tillsätt mjöl, mjölk och salt. Rör snabbt ihop till en smet.
  2. Värm en stekpanna med lite smör eller olja till medelvärme. Häll ner cirka 0,5 dl smet per pannkaka och stek i ett par minuter per sida, till smeten har stelnat och pannkakorna har fått fin yta. Fortsätt tills du har stekt alla 12 pannkakor.
  3. Servera gärna pannkakorna med socker och kanel, eller sylt och vispad grädde.

Häll risgrynsgröten i en skål. Knäck ner ägget och tillsätt mjöl, mjölk och salt. Rör snabbt ihop till en smet. Värm en stekpanna med lite smör eller olja till medelvärme. Häll ner cirka 0,5 dl smet per pannkaka och stek i ett par minuter per sida, till smeten har stelnat och pannkakorna har fått fin yta. Fortsätt tills du har stekt alla [get_antal] pannkakor. Servera gärna pannkakorna med socker och kanel, eller sylt och vispad grädde.

Lycka till!

Publicerat 5/1 2023 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!