Hembakat knäckebröd

Smaksatt med dillfrön och anis

Hembakat knäckebröd

Det är inte svårt att göra eget knäckebröd. Detta recept ger dig ett mycket välsmakande och knaprigt bröd. Det smaksätts med dillfrön och anis. Knäckebrödet passar utmärkt att ge bort i present.

Det är inte svårt att göra eget knäckebröd. Detta recept ger dig ett mycket välsmakande och knaprigt bröd. Det smaksätts med dillfrön och anis. Knäckebrödet passar utmärkt att ge bort i present.

Lagas på 2 timmar

PT2H2 timmar

8

st

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook

Skriv ut receptet

Skriv ut receptet

Ingredienser

2 dl vatten
33 cl öl, ljus
50 g jäst
7 dl rågmjöl, grovt
6 dl vetemjöl
1 msk salt
1 msk dillfrön
1 tsk anis
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Gör så här

  1. Häll vatten och öl i kastrull. Värm till 37 grader. Smula ned jästen i en bunke och häll över vätskan. Rör runt så att jästen löser upp sig.
  2. Blanda i rågmjöl, vetemjöl och salt. Häll ner dillfrön och anis i en mortel och mal kryddorna ganska fint. Blanda därefter ner dem i degen också. Arbeta ihop allt till en smidig deg, ganska lös. Täck sedan bunken med en bakduk och låt degen jäsa i ungefär 30 minuter.
  3. Dela degen i 4 bitar. Kavla ut varje bit på en mjölad yta. Degbitarna ska vara ordentligt tunna, inte mer än 2 mm. Lägg sedan varje degbit på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Dela degbitarna på mitten, så att det blir två bröd. Nagga dem med en gaffel och strö gärna över lite extra dillfrön. Täck sedan alla bröd med en bakduk och låt jäsa i ytterligare 20 minuter.
  5. Sätt ugnen på 225°. Grädda knäckebröden mitt i ugnen. Efter 5-6 minuter ska de vändas, det gör du enklast med en stekspade. Grädda dem sedan i ungefär fem minuter till. Håll koll på bröden så att de inte bränns. Ta ut dem och låt dem svalna på galler.

Häll vatten och öl i kastrull. Värm till 37 grader. Smula ned jästen i en bunke och häll över vätskan. Rör runt så att jästen löser upp sig. Blanda i rågmjöl, vetemjöl och salt. Häll ner dillfrön och anis i en mortel och mal kryddorna ganska fint. Blanda därefter ner dem i degen också. Arbeta ihop allt till en smidig deg, ganska lös. Täck sedan bunken med en bakduk och låt degen jäsa i ungefär 30 minuter. Dela degen i [get_halv_antal] bitar. Kavla ut varje bit på en mjölad yta. Degbitarna ska vara ordentligt tunna, inte mer än 2 mm. Lägg sedan varje degbit på en plåt med bakplåtspapper. Dela degbitarna på mitten, så att det blir två bröd. Nagga dem med en gaffel och strö gärna över lite extra dillfrön. Täck sedan alla bröd med en bakduk och låt jäsa i ytterligare 20 minuter. Sätt ugnen på 225°. Grädda knäckebröden mitt i ugnen. Efter 5-6 minuter ska de vändas, det gör du enklast med en stekspade. Grädda dem sedan i ungefär fem minuter till. Håll koll på bröden så att de inte bränns. Ta ut dem och låt dem svalna på galler.

Smaklig måltid!

Publicerat 17/5 2017 av

Kommentera receptet

Annons ▼

Annons ▼