X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Chokladmoussetårta

Chokladmoussetårta

PT2H2 timmar

1

st

1

Denna tårta består av en chokladsockerkaka, fylls med sylt och chokladmousse och toppas med ett chokladkrämsöverdrag. Tårtan är både enkel att göra en och ren njutning att äta när den är klar.

Denna tårta består av en chokladsockerkaka, fylls med sylt och chokladmousse och toppas med ett chokladkrämsöverdrag. Tårtan är både enkel att göra en och ren njutning att äta när den är klar.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.

Ingredienser

150 g smör eller margarin
1,5 dl mjölk
2 st ägg
2,5 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 dl hallonsylt
Glasyr
100 g smör eller margarin
1 dl strösocker
2 msk kakao
3 msk mjölk
1 msk potatismjöl
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

 1. Gör tårtbotten

  Sätt ugnen på 175°.
 2. Smält smöret. Blanda ner mjölken. Vispa ägg och socker poröst i en stor skål eller bunke. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker i en annan skål.
 3. Häll ner mjölblandningen och mjölkblandningen i äggsmeten och blanda till en jämn smet. Häll ner den i smord och bröad bakform. Grädda mitt i ugnen i cirka 50 minuter, tills kakan är genomgräddad. Låt den sedan svalna.
 4. Fyll tårtan

  Dela den nu svala sockerkakan i tre lager. Lägg hallonsylt på det undre lagret och lägg sedan på nästa sockerkaksbit. Häll på chokladmousse på det lagret och toppa med den tredje sockerkaksbiten.
 5. Gör glasyren

  Smält smöret i en kastrull, blanda sedan ner sockret och kakaon. Blanda mjölk och potatismjöl för sig och häll sedan ner det i kastrullen. Låt glasyren koka upp samtidigt som du hela tiden rör om ordentligt.
 6. Kyl ner glasyren i ett vattenbad, fortsätt röra i den till den har svalnat. Häll sedan glasyren över kakan, använd gärna en slickepott för att jämna till glasyren över tårtan.
 7. Garnera med chokladmousse, grädde eller riven choklad och toppa med några hallon.

Gör tårtbotten: Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Blanda ner mjölken. Vispa ägg och socker poröst i en stor skål eller bunke. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker i en annan skål. Häll ner mjölblandningen och mjölkblandningen i äggsmeten och blanda till en jämn smet. Häll ner den i smord och bröad bakform. Grädda mitt i ugnen i cirka 50 minuter, tills kakan är genomgräddad. Låt den sedan svalna. Fyll tårtan: Dela den nu svala sockerkakan i tre lager. Lägg hallonsylt på det undre lagret och lägg sedan på nästa sockerkaksbit. Häll på chokladmousse på det lagret och toppa med den tredje sockerkaksbiten. Gör glasyren: Smält smöret i en kastrull, blanda sedan ner sockret och kakaon. Blanda mjölk och potatismjöl för sig och häll sedan ner det i kastrullen. Låt glasyren koka upp samtidigt som du hela tiden rör om ordentligt. Kyl ner glasyren i ett vattenbad, fortsätt röra i den till den har svalnat. Häll sedan glasyren över kakan, använd gärna en slickepott för att jämna till glasyren över tårtan. Garnera med chokladmousse, grädde eller riven choklad och toppa med några hallon.

Lycka till!

Publicerat 12/2 2014 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!