Gör så här
Gör tårtbotten
Sätt ugnen på 175°.
-
Smält smöret. Blanda ner mjölken. Vispa ägg och socker poröst i en stor skål eller bunke. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker i en annan skål.
-
Häll ner mjölblandningen och mjölkblandningen i äggsmeten och blanda till en jämn smet. Häll ner den i smord och bröad bakform. Grädda mitt i ugnen i cirka 50 minuter, tills kakan är genomgräddad. Låt den sedan svalna.
-
Fyll tårtan
Dela den nu svala sockerkakan i tre lager. Lägg hallonsylt på det undre lagret och lägg sedan på nästa sockerkaksbit. Häll på chokladmousse på det lagret och toppa med den tredje sockerkaksbiten.
-
Gör glasyren
Smält smöret i en kastrull, blanda sedan ner sockret och kakaon. Blanda mjölk och potatismjöl för sig och häll sedan ner det i kastrullen. Låt glasyren koka upp samtidigt som du hela tiden rör om ordentligt.
-
Kyl ner glasyren i ett vattenbad, fortsätt röra i den till den har svalnat. Häll sedan glasyren över kakan, använd gärna en slickepott för att jämna till glasyren över tårtan.
-
Garnera med chokladmousse, grädde eller riven choklad och toppa med några hallon.
Gör tårtbotten:
Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret. Blanda ner mjölken. Vispa ägg och socker poröst i en stor skål eller bunke. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker i en annan skål.
Häll ner mjölblandningen och mjölkblandningen i äggsmeten och blanda till en jämn smet. Häll ner den i smord och bröad bakform. Grädda mitt i ugnen i cirka 50 minuter, tills kakan är genomgräddad. Låt den sedan svalna.
Fyll tårtan:
Dela den nu svala sockerkakan i tre lager. Lägg hallonsylt på det undre lagret och lägg sedan på nästa sockerkaksbit. Häll på chokladmousse på det lagret och toppa med den tredje sockerkaksbiten.
Gör glasyren:
Smält smöret i en kastrull, blanda sedan ner sockret och kakaon. Blanda mjölk och potatismjöl för sig och häll sedan ner det i kastrullen. Låt glasyren koka upp samtidigt som du hela tiden rör om ordentligt.
Kyl ner glasyren i ett vattenbad, fortsätt röra i den till den har svalnat. Häll sedan glasyren över kakan, använd gärna en slickepott för att jämna till glasyren över tårtan.
Garnera med chokladmousse, grädde eller riven choklad och toppa med några hallon.
Lycka till!
Publicerat 12/2 2014 av Daniel Claesson
Vad tycker du om receptet? Kommentera här!