X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Nyttigare korv stroganoff

Nyttigare korv stroganoff

PT20M20 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

Detta är en lite nyttigare version av en klassisk korvstroganoff. Förutom falukorv innehåller den röda linser och riven morot. Du lagar enkelt denna rätt på en halvtimme.

Detta är en lite nyttigare version av en klassisk korvstroganoff. Förutom falukorv innehåller den röda linser och riven morot. Du lagar enkelt denna rätt på en halvtimme.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfri mjölk.

Ingredienser

400 g falukorv
1 st gul lök
salt och peppar
2 tsk torkad basilika
1 st morot
2 msk tomatpuré
4 dl mjölk
1,5 dl röda linser, torkade
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Dela falukorven i stavar eller tärningar. Skala och hacka löken.
  2. Värm en stekpanna med hög kant till medelvärme. Stek falukorven och löken i lite smör i ett par minuter. Krydda med salt, peppar och basilika.
  3. Skala moroten och riv den grovt på ett rivjärn. Blanda ner den i stekpannan och låt fräsa i någon minut.
  4. Häll ner tomatpuré, mjölk och linser. Rör om och lägg sedan på ett lock. Låt stroganoffen koka upp och sänk sedan värmen. Stroganoffen ska småkoka i ungefär tio minuter, tills linserna är mjuka. Servera den sedan med ris eller pasta.

Dela falukorven i stavar eller tärningar. Skala och hacka löken. Värm en stekpanna med hög kant till medelvärme. Stek falukorven och löken i lite smör i ett par minuter. Krydda med salt, peppar och basilika. Skala moroten och riv den grovt på ett rivjärn. Blanda ner den i stekpannan och låt fräsa i någon minut. Häll ner tomatpuré, mjölk och linser. Rör om och lägg sedan på ett lock. Låt stroganoffen koka upp och sänk sedan värmen. Stroganoffen ska småkoka i ungefär tio minuter, tills linserna är mjuka. Servera den sedan med ris eller pasta.

Lycka till!

Publicerat 23/2 2016 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!