Ingredienser
- 400 g falukorv
- 1 st gul lök
- salt och peppar
- 2 tsk torkad basilika
- 1 st morot
- 2 msk tomatpuré
- 4 dl mjölk
- 1,5 dl röda linser, torkade
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT20M20 minuter
portioner
Passar matlåda
Detta är en lite nyttigare version av en klassisk korvstroganoff. Förutom falukorv innehåller den röda linser och riven morot. Du lagar enkelt denna rätt på en halvtimme.
Detta är en lite nyttigare version av en klassisk korvstroganoff. Förutom falukorv innehåller den röda linser och riven morot. Du lagar enkelt denna rätt på en halvtimme.
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfri mjölk.
Dela falukorven i stavar eller tärningar. Skala och hacka löken. Värm en stekpanna med hög kant till medelvärme. Stek falukorven och löken i lite smör i ett par minuter. Krydda med salt, peppar och basilika. Skala moroten och riv den grovt på ett rivjärn. Blanda ner den i stekpannan och låt fräsa i någon minut. Häll ner tomatpuré, mjölk och linser. Rör om och lägg sedan på ett lock. Låt stroganoffen koka upp och sänk sedan värmen. Stroganoffen ska småkoka i ungefär tio minuter, tills linserna är mjuka. Servera den sedan med ris eller pasta.
Publicerat 23/2 2016 av Daniel Claesson