X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Helstekt, baconlindad fläskfilé

Helstekt, baconlindad fläskfilé

PT45M45 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

Det är nog svårt att göra fläskfilé godare än genom att fylla den med senap, kalvfond och persilja, baconlinda köttet och sedan tillaga det i ugn. En garanterad succé!

Det är nog svårt att göra fläskfilé godare än genom att fylla den med senap, kalvfond och persilja, baconlinda köttet och sedan tillaga det i ugn. En garanterad succé!

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Ingredienser

600 g fläskfilé
2 msk smör
1 msk dijonsenap
1 tsk kalvfond
salt och peppar
1 msk färsk persilja
1 st vitlöksklyfta
140 g bacon
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Putsa vid behov fläskfilén för att bli av med onödigt fett. Skär sedan en skåra längs köttet där fyllningen ska hällas ner.
  3. Blanda smör, senap, fond, salt och peppar i en skål. Hacka persiljan och blanda ner den, pressa även ner vitlöken. Häll ner fyllningen i fläskfilén.
  4. Linda baconet runt köttet, täck det så mycket som möjligt för att behålla dess saftighet i ugnen. Lägg köttet i en ugnsform.
  5. Tillaga ganska långt ner i ugnen i ungefär 30 minuter, lyft upp formen något de sista 5-10 minuterna för att ge baconet mer färg. Köttet är färdigt när det som mest är lite rosa i mitten eller har en innertemperatur på 65-70°.
  6. Skiva upp fläskfilén och servera med klyftpotatis, som gärna kan tillagas i samma form som köttet.

Sätt ugnen på 250°. Putsa vid behov fläskfilén för att bli av med onödigt fett. Skär sedan en skåra längs köttet där fyllningen ska hällas ner. Blanda smör, senap, fond, salt och peppar i en skål. Hacka persiljan och blanda ner den, pressa även ner vitlöken. Häll ner fyllningen i fläskfilén. Linda baconet runt köttet, täck det så mycket som möjligt för att behålla dess saftighet i ugnen. Lägg köttet i en ugnsform. Tillaga ganska långt ner i ugnen i ungefär 30 minuter, lyft upp formen något de sista 5-10 minuterna för att ge baconet mer färg. Köttet är färdigt när det som mest är lite rosa i mitten eller har en innertemperatur på 65-70°. Skiva upp fläskfilén och servera med klyftpotatis, som gärna kan tillagas i samma form som köttet.

Lycka till!

Publicerat 9/5 2014 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!