Ingredienser
- 600 g fläskfilé
- 2 msk smör
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk kalvfond
- salt och peppar
- 1 msk färsk persilja
- 1 st vitlöksklyfta
- 140 g bacon
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT45M45 minuter
portioner
Passar matlåda
Det är nog svårt att göra fläskfilé godare än genom att fylla den med senap, kalvfond och persilja, baconlinda köttet och sedan tillaga det i ugn. En garanterad succé!
Det är nog svårt att göra fläskfilé godare än genom att fylla den med senap, kalvfond och persilja, baconlinda köttet och sedan tillaga det i ugn. En garanterad succé!
Glutenfritt recept
Sätt ugnen på 250°. Putsa vid behov fläskfilén för att bli av med onödigt fett. Skär sedan en skåra längs köttet där fyllningen ska hällas ner. Blanda smör, senap, fond, salt och peppar i en skål. Hacka persiljan och blanda ner den, pressa även ner vitlöken. Häll ner fyllningen i fläskfilén. Linda baconet runt köttet, täck det så mycket som möjligt för att behålla dess saftighet i ugnen. Lägg köttet i en ugnsform. Tillaga ganska långt ner i ugnen i ungefär 30 minuter, lyft upp formen något de sista 5-10 minuterna för att ge baconet mer färg. Köttet är färdigt när det som mest är lite rosa i mitten eller har en innertemperatur på 65-70°. Skiva upp fläskfilén och servera med klyftpotatis, som gärna kan tillagas i samma form som köttet.
Publicerat 9/5 2014 av Daniel Claesson