Ingredienser
- 1 st rödlök
- 2 st vitlöksklyftor
- 500 g renskav
- 1,5 dl crème fraiche
- 0,5 dl vatten
- 1 msk kalvfond
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk tomatpuré
- salt och peppar
- 300 g pasta
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT20M20 minuter
portioner
Passar matlåda
En krämig och god pasta med renskavsgryta. Den lagas snabbt och med ganska få ingredienser. Grytan har en härlig smak av kalvfond och dijonsenap, som passar utmärkt tillsammans med renskavet.
En krämig och god pasta med renskavsgryta. Den lagas snabbt och med ganska få ingredienser. Grytan har en härlig smak av kalvfond och dijonsenap, som passar utmärkt tillsammans med renskavet.
Glutenfritt recept*
*Använd glutenfri pasta, så blir receptet glutenfritt.
Renskavsgrytan kan även serveras med ris. Har du inte renskav kan du byta ut den mot lövbiff som delas i bitar och tillagas på samma sätt.
Skala och finhacka rödlöken och vitlöken. Värm en stekgryta med smör eller olja till medelvärme. Fräs all lök i ett par minuter. Häll därefter ner renskavet och fortsätt att steka ett par minuter till. Rör ner crème fraiche, vatten, kalvfond, dijonsenap och tomatpuré. Låt grytan koka upp och sedan småkoka ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Häll ner den i renskavsgrytan, blanda om och servera direkt.
Publicerat 28/1 2018 av Daniel Claesson