X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Grekiska färsspett med tzatziki. Bild:

Grekiska färsspett med tzatziki

PT30M30 minuter

4

portioner

0

När du har tröttnat på vanliga köttbullar är dessa köttfärsspett en härlig omväxling. Äts med fördel i pitabröd som kebab tillsammans med allt det du brukar ha i den vanliga kebabrullen.

När du har tröttnat på vanliga köttbullar är dessa köttfärsspett en härlig omväxling. Äts med fördel i pitabröd som kebab tillsammans med allt det du brukar ha i den vanliga kebabrullen.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Ingredienser

Färsspett
400 g köttfärs
1 st färsk chili
2 st pressade vitlöksklyftor
3 tsk persilladekrydda
1 tsk paprikapulver
salt
Tzatziki
3 dl turkisk yoghurt
1 st medelstor gurka
3 st pressade vitlöksklyftor
salt och peppar
1 st rödlök
citronsaft
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Tzatziki

    Riv gurkan grovt på ett rivjärn, finhacka rödlöken. Blanda yoghurt, gurka, rödlök, vitlök, salt och peppar.
  2. Smaka av och tillsätt ev. mer av de ingredienser du vill ha mer smak av. Ställ in tzatzikin i kylskåpet i väntan på att färsspetten blir klara.
  3. Färsspett

    Lägg köttfärsen i en bunke och tillsätt alla kryddor. Ta bort kärnorna ur chilin, finhacka och blanda ner i köttfärsen. Rör om så att kryddorna fördelar sig i färsen.
  4. Dela färsen i 4 delar. Forma varje del till en avlång rulle och tryck igenom ett träspett. Värm en stekpanna med lite smör till medelvärme och stek spetten ca 6-8 min per sida, tills köttfärsen är genomstekt.

Tzatziki: Riv gurkan grovt på ett rivjärn, finhacka rödlöken. Blanda yoghurt, gurka, rödlök, vitlök, salt och peppar. Smaka av och tillsätt ev. mer av de ingredienser du vill ha mer smak av. Ställ in tzatzikin i kylskåpet i väntan på att färsspetten blir klara. Färsspett: Lägg köttfärsen i en bunke och tillsätt alla kryddor. Ta bort kärnorna ur chilin, finhacka och blanda ner i köttfärsen. Rör om så att kryddorna fördelar sig i färsen. Dela färsen i [get_antal] delar. Forma varje del till en avlång rulle och tryck igenom ett träspett. Värm en stekpanna med lite smör till medelvärme och stek spetten ca 6-8 min per sida, tills köttfärsen är genomstekt.

Lycka till!

Publicerat 4/2 2013 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!