När du har tröttnat på vanliga köttbullar är dessa köttfärsspett en härlig omväxling. Äts med fördel i pitabröd som kebab tillsammans med allt det du brukar ha i den vanliga kebabrullen.
När du har tröttnat på vanliga köttbullar är dessa köttfärsspett en härlig omväxling. Äts med fördel i pitabröd som kebab tillsammans med allt det du brukar ha i den vanliga kebabrullen.
Riv gurkan grovt på ett rivjärn, finhacka rödlöken. Blanda yoghurt, gurka, rödlök, vitlök, salt och peppar.
Smaka av och tillsätt ev. mer av de ingredienser du vill ha mer smak av. Ställ in tzatzikin i kylskåpet i väntan på att färsspetten blir klara.
Färsspett
Lägg köttfärsen i en bunke och tillsätt alla kryddor. Ta bort kärnorna ur chilin, finhacka och blanda ner i köttfärsen. Rör om så att kryddorna fördelar sig i färsen.
Dela färsen i 4 delar. Forma varje del till en avlång rulle och tryck igenom ett träspett. Värm en stekpanna med lite smör till medelvärme och stek spetten ca 6-8 min per sida, tills köttäfrsen är genomlagad.
Tzatziki:
Riv gurkan grovt på ett rivjärn, finhacka rödlöken. Blanda yoghurt, gurka, rödlök, vitlök, salt och peppar.
Smaka av och tillsätt ev. mer av de ingredienser du vill ha mer smak av. Ställ in tzatzikin i kylskåpet i väntan på att färsspetten blir klara.
Färsspett:
Lägg köttfärsen i en bunke och tillsätt alla kryddor. Ta bort kärnorna ur chilin, finhacka och blanda ner i köttfärsen. Rör om så att kryddorna fördelar sig i färsen.
Dela färsen i [get_antal] delar. Forma varje del till en avlång rulle och tryck igenom ett träspett. Värm en stekpanna med lite smör till medelvärme och stek spetten ca 6-8 min per sida, tills köttäfrsen är genomlagad.