X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Grekiska lammfärsbiffar

Grekiska lammfärsbiffar

PT30M30 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

Klassiska lammfärsbiffar med fetaostfyllning. Enkla att laga och väldigt goda. Köttfärsbiffarna passar utmärkt tillsammans med ugnspotatis och rödvinssås eller tzatziki.

Klassiska lammfärsbiffar med fetaostfyllning. Enkla att laga och väldigt goda. Köttfärsbiffarna passar utmärkt tillsammans med ugnspotatis och rödvinssås eller tzatziki.

Glutenfritt recept

Ingredienser

0,5 dl havregryn
1,5 dl vatten
1 tsk kalvfond
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
500 g lammfärs
1 st ägg
salt och peppar
1 tsk rosmarin, hackad
75 g fetaost
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Häll ner havregryn, vatten och kalvfond i en bunke. Låt det svälla i tio minuter.
  2. Skala och riv den gula löken grovt på ett rivjärn. Blanda ner i bunken. Skala sedan vitlöken och pressa ner den också.
  3. Tillsätt lammfärs och ägg. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Dela fetaosten i små bitar och rör ner den också. Rör om tills alla ingredienser har blandats.
  4. Forma köttfärssmeten till 16 runda biffar. Värm en stekpanna med smör till medelvärme och stek alla lammbiffarna, ungefär tre minuter per sida.
  5. Servera gärna lammfärsbiffarna med tzatziki, klyftpotatis och sallad.

Häll ner havregryn, vatten och kalvfond i en bunke. Låt det svälla i tio minuter. Skala och riv den gula löken grovt på ett rivjärn. Blanda ner i bunken. Skala sedan vitlöken och pressa ner den också. Tillsätt lammfärs och ägg. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Dela fetaosten i små bitar och rör ner den också. Rör om tills alla ingredienser har blandats. Forma köttfärssmeten till [get_fyrdubbel_antal] runda biffar. Värm en stekpanna med smör till medelvärme och stek alla lammbiffarna, ungefär tre minuter per sida. Servera gärna lammfärsbiffarna med tzatziki, klyftpotatis och sallad.

Lycka till!

Publicerat 4/3 2017 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!