Ingredienser
- 0,5 dl havregryn
- 1,5 dl vatten
- 1 tsk kalvfond
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 500 g lammfärs
- 1 st ägg
- salt och peppar
- 1 tsk rosmarin, hackad
- 75 g fetaost
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT30M30 minuter
portioner
Passar matlåda
Klassiska lammfärsbiffar med fetaostfyllning. Enkla att laga och väldigt goda. Köttfärsbiffarna passar utmärkt tillsammans med ugnspotatis och rödvinssås eller tzatziki.
Klassiska lammfärsbiffar med fetaostfyllning. Enkla att laga och väldigt goda. Köttfärsbiffarna passar utmärkt tillsammans med ugnspotatis och rödvinssås eller tzatziki.
Glutenfritt recept*
*Välj glutenfria havregryn.
Laktosfritt recept
Häll ner havregryn, vatten och kalvfond i en bunke. Låt det svälla i tio minuter. Skala och riv den gula löken grovt på ett rivjärn. Blanda ner i bunken. Skala sedan vitlöken och pressa ner den också. Tillsätt lammfärs och ägg. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Dela fetaosten i små bitar och rör ner den också. Rör om tills alla ingredienser har blandats. Forma köttfärssmeten till [get_fyrdubbel_antal] runda biffar. Värm en stekpanna med smör till medelvärme och stek alla lammbiffarna, ungefär tre minuter per sida. Servera gärna lammfärsbiffarna med tzatziki, klyftpotatis och sallad.
Publicerat 4/3 2017 av Daniel Claesson