Vegetarisk frittata

Med soltorkad tomat, timjan och fetaost

Vegetarisk frittata

En frittata liknar en omelett, men innehåller även stekt potatis i tunna skivor. Denna version smaksätts med fetaost, timjan och soltorkade tomater. Den är både snabblagad och enkel.

En frittata liknar en omelett, men innehåller även stekt potatis i tunna skivor. Denna version smaksätts med fetaost, timjan och soltorkade tomater. Den är både snabblagad och enkel.

Lagas på 30 minuter

PT30M30 minuter

4

portioner

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+

Ingredienser

500 g potatis, fast
50 g soltorkade tomater i olja
1 st rödlök
2 msk färsk timjan, hackad
8 st ägg
1 dl vatten
salt och peppar
75 g fetaost
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Skölj potatisen och skiva den tunnt. Värm en stekpanna till medelvärme. Häll i lite av olja från tomaterna och stek sedan potatisen i den. Potatisen ska mjukna och få lite färg, så låt den steka under omrörning i ungefär 10 minuter.
  2. Hacka de soltorkade tomaterna. Skala rödlöken och skär den i ringar. Låt löken stekas med potatisen i några minuter. Blanda sedan ner soltorkade tomater och timjan i stekpannan.
  3. Vispa snabbt ihop ägg, vatten och lite salt och peppar. Häll blandningen över potatisen. Dela fetaosten i kuber och fördela den bland potatisen.
  4. Sänk värmen på stekpannan och lägg på ett lock. Fortsätt tillaga frittatan tills äggen har stelnat. Det bör ta ungefär 10 minuter.
  5. Servera gärna frittatan med bröd och ruccola eller babyspenat.

Skölj potatisen och skiva den tunnt. Värm en stekpanna till medelvärme. Häll i lite av olja från tomaterna och stek sedan potatisen i den. Potatisen ska mjukna och få lite färg, så låt den steka under omrörning i ungefär 10 minuter. Hacka de soltorkade tomaterna. Skala rödlöken och skär den i ringar. Låt löken stekas med potatisen i några minuter. Blanda sedan ner soltorkade tomater och timjan i stekpannan. Vispa snabbt ihop ägg, vatten och lite salt och peppar. Häll blandningen över potatisen. Dela fetaosten i kuber och fördela den bland potatisen. Sänk värmen på stekpannan och lägg på ett lock. Fortsätt tillaga frittatan tills äggen har stelnat. Det bör ta ungefär 10 minuter. Servera gärna frittatan med bröd och ruccola eller babyspenat.

Smaklig måltid!

Publicerat 30/1 2016 av .

Mer vegetariskt

Vegetariska enchiladas

Vegetariska enchiladas

Lagas på 40 min40 min  Matlådevänligt  Lakto-vegetariskt recept

Hasselbackspotatis
Falafelburgare

Falafelburgare

Lagas på 30 min30 min  Matlådevänligt  Helt vegetariskt recept

Fransk potatissallad

Fransk potatissallad

Lagas på 60 min60 min  Matlådevänligt  Helt vegetariskt recept

Kommentera receptet