X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Vegetarisk frittata

Vegetarisk frittata

PT30M30 minuter

4

portioner

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

En frittata liknar en omelett, men innehåller även stekt potatis i tunna skivor. Denna version smaksätts med fetaost, timjan och soltorkade tomater. Den är både snabblagad och enkel.

En frittata liknar en omelett, men innehåller även stekt potatis i tunna skivor. Denna version smaksätts med fetaost, timjan och soltorkade tomater. Den är både snabblagad och enkel.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Ingredienser

500 g potatis, fast
50 g soltorkade tomater i olja
1 st rödlök
2 msk färsk timjan, hackad
8 st ägg
1 dl vatten
salt och peppar
75 g fetaost
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Skölj potatisen och skiva den tunnt. Värm en stekpanna till medelvärme. Häll i lite av olja från tomaterna och stek sedan potatisen i den. Potatisen ska mjukna och få lite färg, så låt den steka under omrörning i ungefär 10 minuter.
  2. Hacka de soltorkade tomaterna. Skala rödlöken och skär den i ringar. Låt löken stekas med potatisen i några minuter. Blanda sedan ner soltorkade tomater och timjan i stekpannan.
  3. Vispa snabbt ihop ägg, vatten och lite salt och peppar. Häll blandningen över potatisen. Dela fetaosten i kuber och fördela den bland potatisen.
  4. Sänk värmen på stekpannan och lägg på ett lock. Fortsätt tillaga frittatan tills äggen har stelnat. Det bör ta ungefär 10 minuter.
  5. Servera gärna frittatan med bröd och ruccola eller babyspenat.

Skölj potatisen och skiva den tunnt. Värm en stekpanna till medelvärme. Häll i lite av olja från tomaterna och stek sedan potatisen i den. Potatisen ska mjukna och få lite färg, så låt den steka under omrörning i ungefär 10 minuter. Hacka de soltorkade tomaterna. Skala rödlöken och skär den i ringar. Låt löken stekas med potatisen i några minuter. Blanda sedan ner soltorkade tomater och timjan i stekpannan. Vispa snabbt ihop ägg, vatten och lite salt och peppar. Häll blandningen över potatisen. Dela fetaosten i kuber och fördela den bland potatisen. Sänk värmen på stekpannan och lägg på ett lock. Fortsätt tillaga frittatan tills äggen har stelnat. Det bör ta ungefär 10 minuter. Servera gärna frittatan med bröd och ruccola eller babyspenat.

Lycka till!

Publicerat 30/1 2016 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!