Ingredienser
- 5,5 dl vetemjöl
- 1 dl potatismjöl
- 1,5 dl florsocker
- 300 g smör, kylskåpskallt
- 1 msk kallt vatten
- 4 msk strösocker
- 2 msk kanel, malen
- ägg till pensling
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT2H2 timmar
st
Kanelkakorna är otroligt spröda och goda, passar perfekt när farmor kommer på besök eller om du vill unna dig något riktigt gott. Är betydligt enklare att baka än de ser ut.
Kanelkakorna är otroligt spröda och goda, passar perfekt när farmor kommer på besök eller om du vill unna dig något riktigt gott. Är betydligt enklare att baka än de ser ut.
Laktosfritt recept*
*Använd laktosfritt smör.
Blanda vetemjöl, potatismjöl och florsocker i en bunke. Dela smöret i tärningar lägg det i mjölblandningen. Blanda allt till en grynig massa. Häll i vattnet och arbeta ihop till en deg. Knåda inte degen mer än nödvändigt. Lägg den sedan i en plastpåse i kylen i cirka en timme. Sätt ugnen på 220°. Dela degen i [get_antal] bollar och platta ut dem på plåtar. Använd en gaffel för att trycka ner dem, vilket även gör dem randiga. Blanda socker och kanel och fördela över kakorna. Pensla dem sedan med vispat ägg. Grädda mitt i ugnen i ungefär tio minuter, tills kakorna är gyllenbruna.
Publicerat 5/7 2013 av Daniel Claesson