Vit chokladkaka med bär

Söt, syrlig och lagom kladdig kaka

Vit chokladkaka med bär

En söt, saftig och god kaka med smak av vit choklad, citron och färska bär. Den blir härligt kladdig i mitten. Servera den gärna med lättvispad grädde eller vaniljsås.

En söt, saftig och god kaka med smak av vit choklad, citron och färska bär. Den blir härligt kladdig i mitten. Servera den gärna med lättvispad grädde eller vaniljsås.

Lagas på 40 minuter

PT40M40 minuter

1

st

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook

Skriv ut receptet

Skriv ut receptet

Ingredienser

100 g smör
150 g vit choklad
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
1 st citron
2,5 dl vetemjöl
2 dl färska bär
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smält smöret i en kastrull. Ta den sedan av värmen och bryt ner två tredjedelar av chokladen. Låt den smälta i smöret under omrörning.
  3. Rör ner strösocker och vaniljsocker. Knäck sedan ner äggen. Riv ner skalet från citronen och pressa i saften. Rör därefter i mjölet och blanda snabbt ihop till en smet.
  4. Smörj och bröa en form med löstagbar kant och häll ner smeten. Bryt sönder resterande choklad och fördela bitarna i smeten. Lägg även i bären.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen i ungefär 20-25 minuter. Servera den gärna med fler bär och vispad grädde eller vaniljsås.

Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Ta den sedan av värmen och bryt ner två tredjedelar av chokladen. Låt den smälta i smöret under omrörning. Rör ner strösocker och vaniljsocker. Knäck sedan ner äggen. Riv ner skalet från citronen och pressa i saften. Rör därefter i mjölet och blanda snabbt ihop till en smet. Smörj och bröa en form med löstagbar kant och häll ner smeten. Bryt sönder resterande choklad och fördela bitarna i smeten. Lägg även i bären. Grädda kakan mitt i ugnen i ungefär 20-25 minuter. Servera den gärna med fler bär och vispad grädde eller vaniljsås.

Smaklig måltid!

Publicerat 10/11 2019 av .

Kommentera receptet

Annons ▼

Annons ▼