Ingredienser
- 100 g smör
- 150 g vit choklad
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 st ägg
- 1 st citron
- 2,5 dl vetemjöl
- 2 dl färska bär
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT40M40 minuter
st
En söt, saftig och god kaka med smak av vit choklad, citron och färska bär. Den blir härligt kladdig i mitten. Servera den gärna med lättvispad grädde eller vaniljsås.
En söt, saftig och god kaka med smak av vit choklad, citron och färska bär. Den blir härligt kladdig i mitten. Servera den gärna med lättvispad grädde eller vaniljsås.
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Ta den sedan av värmen och bryt ner två tredjedelar av chokladen. Låt den smälta i smöret under omrörning. Rör ner strösocker och vaniljsocker. Knäck sedan ner äggen. Riv ner skalet från citronen och pressa i saften. Rör därefter i mjölet och blanda snabbt ihop till en smet. Smörj och bröa en form med löstagbar kant och häll ner smeten. Bryt sönder resterande choklad och fördela bitarna i smeten. Lägg även i bären. Grädda kakan mitt i ugnen i ungefär 20-25 minuter. Servera den gärna med fler bär och vispad grädde eller vaniljsås.
Publicerat 26/10 2017 av Daniel Claesson