X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Vit chokladkaka med bär. Genrebild
Genrebild

Vit chokladkaka med bär

PT40M40 minuter

1

st

0

En söt, saftig och god kaka med smak av vit choklad, citron och färska bär. Den blir härligt kladdig i mitten. Servera den gärna med lättvispad grädde eller vaniljsås.

En söt, saftig och god kaka med smak av vit choklad, citron och färska bär. Den blir härligt kladdig i mitten. Servera den gärna med lättvispad grädde eller vaniljsås.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.

Ingredienser

100 g smör
150 g vit choklad
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
1 st citron
2,5 dl vetemjöl
2 dl färska bär
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smält smöret i en kastrull. Ta den sedan av värmen och bryt ner två tredjedelar av chokladen. Låt den smälta i smöret under omrörning.
  3. Rör ner strösocker och vaniljsocker. Knäck sedan ner äggen. Riv ner skalet från citronen och pressa i saften. Rör därefter i mjölet och blanda snabbt ihop till en smet.
  4. Smörj och bröa en form med löstagbar kant och häll ner smeten. Bryt sönder resterande choklad och fördela bitarna i smeten. Lägg även i bären.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen i ungefär 20-25 minuter. Servera den gärna med fler bär och vispad grädde eller vaniljsås.

Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Ta den sedan av värmen och bryt ner två tredjedelar av chokladen. Låt den smälta i smöret under omrörning. Rör ner strösocker och vaniljsocker. Knäck sedan ner äggen. Riv ner skalet från citronen och pressa i saften. Rör därefter i mjölet och blanda snabbt ihop till en smet. Smörj och bröa en form med löstagbar kant och häll ner smeten. Bryt sönder resterande choklad och fördela bitarna i smeten. Lägg även i bären. Grädda kakan mitt i ugnen i ungefär 20-25 minuter. Servera den gärna med fler bär och vispad grädde eller vaniljsås.

Lycka till!

Publicerat 26/10 2017 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!