Glutenfria havrekakor

Spröda och lagom söta småkakor

Glutenfria havrekakor

Härligt krispiga och rustika havrekex, som enkelt görs både gluten- och laktosfria.

Härligt krispiga och rustika havrekex, som enkelt görs både gluten- och laktosfria.

Lagas på 2 timmar

PT2H2 timmar

24

st

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Använd glutenfria havregryn

laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Använd laktosfritt smör och mjölk

Tips

Om du inte har havremjöl kan du mixa havregryn med hjälp av en matberedare eller stavmixer.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook

Skriv ut receptet

Skriv ut receptet

Ingredienser

3 dl havregryn
1 dl havremjöl
0,75 dl majsmjöl (maizena)
1 dl strösocker
0,5 tsk salt
0,5 tsk bakpulver
100 g kallt smör
2 msk mjölk
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Blanda havregryn, havremjöl, majsmjöl, strösocker, salt och bakpulver i en bunke. Dela smöret i tärningar och häll ner i mjölblandningen. Tillsätt även mjölken.
  2. Arbeta ihop till en jämn deg. Låt den sedan vila i rumstemperatur i ca 20 minuter, så att havregrynen får svälla lite.
  3. Forma degen till en rulle, cirka 6 cm i diameter. Vira in den i platsfolie och lägg i kylen i en timme.
  4. Sätt ugnen på 175°. Ta ut degen ut kylen och skär den i 24 skivor. Lägg dem jämnt fördelat på plåtar med bakplåtspapper.
  5. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 minuter, tills de har fått en fin gyllenbrun yta.

Blanda havregryn, havremjöl, majsmjöl, strösocker, salt och bakpulver i en bunke. Dela smöret i tärningar och häll ner i mjölblandningen. Tillsätt även mjölken. Arbeta ihop till en jämn deg. Låt den sedan vila i rumstemperatur i ca 20 minuter, så att havregrynen får svälla lite. Forma degen till en rulle, cirka 6 cm i diameter. Vira in den i platsfolie och lägg i kylen i en timme. Sätt ugnen på 175°. Ta ut degen ut kylen och skär den i [get_antal] skivor. Lägg dem jämnt fördelat på plåtar med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 minuter, tills de har fått en fin gyllenbrun yta.

Smaklig måltid!

Publicerat 28/12 2020 av

Kommentera receptet

Annons ▼

Annons ▼