X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Glutenfria havrekakor

Glutenfria havrekakor

PT2H2 timmar

24

st

1

Härligt krispiga och rustika havrekex, som enkelt görs både gluten- och laktosfria.

Härligt krispiga och rustika havrekex, som enkelt görs både gluten- och laktosfria.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Använd glutenfria havregryn

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Använd laktosfritt smör och mjölk

Tips

Om du inte har havremjöl kan du mixa havregryn med hjälp av en matberedare eller stavmixer.

Ingredienser

3 dl havregryn
1 dl havremjöl
0,75 dl majsmjöl (maizena)
1 dl strösocker
0,5 tsk salt
0,5 tsk bakpulver
100 g kallt smör
2 msk mjölk
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Blanda havregryn, havremjöl, majsmjöl, strösocker, salt och bakpulver i en bunke. Dela smöret i tärningar och häll ner i mjölblandningen. Tillsätt även mjölken.
  2. Arbeta ihop till en jämn deg. Låt den sedan vila i rumstemperatur i ca 20 minuter, så att havregrynen får svälla lite.
  3. Forma degen till en rulle, cirka 6 cm i diameter. Vira in den i platsfolie och lägg i kylen i en timme.
  4. Sätt ugnen på 175°. Ta ut degen ut kylen och skär den i 24 skivor. Lägg dem jämnt fördelat på plåtar med bakplåtspapper.
  5. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 minuter, tills de har fått en fin gyllenbrun yta.

Blanda havregryn, havremjöl, majsmjöl, strösocker, salt och bakpulver i en bunke. Dela smöret i tärningar och häll ner i mjölblandningen. Tillsätt även mjölken. Arbeta ihop till en jämn deg. Låt den sedan vila i rumstemperatur i ca 20 minuter, så att havregrynen får svälla lite. Forma degen till en rulle, cirka 6 cm i diameter. Vira in den i platsfolie och lägg i kylen i en timme. Sätt ugnen på 175°. Ta ut degen ut kylen och skär den i [get_antal] skivor. Lägg dem jämnt fördelat på plåtar med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 minuter, tills de har fått en fin gyllenbrun yta.

Lycka till!

Publicerat 28/12 2020 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!