Glutenfria havrekakor

Glutenfria havrekakor

PT2H2 timmar

24

st

Härligt krispiga och rustika havrekex, som enkelt görs både gluten- och laktosfria.

Härligt krispiga och rustika havrekex, som enkelt görs både gluten- och laktosfria.

Glutenfritt recept*
*Använd glutenfria havregryn

Laktosfritt recept*
*Använd laktosfritt smör och mjölk

Tips

Om du inte har havremjöl kan du mixa havregryn med hjälp av en matberedare eller stavmixer.

Ingredienser

3 dl havregryn
1 dl havremjöl
0,75 dl majsmjöl (maizena)
1 dl strösocker
0,5 tsk salt
0,5 tsk bakpulver
100 g kallt smör
2 msk mjölk
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Blanda havregryn, havremjöl, majsmjöl, strösocker, salt och bakpulver i en bunke. Dela smöret i tärningar och häll ner i mjölblandningen. Tillsätt även mjölken.
  2. Arbeta ihop till en jämn deg. Låt den sedan vila i rumstemperatur i ca 20 minuter, så att havregrynen får svälla lite.
  3. Forma degen till en rulle, cirka 6 cm i diameter. Vira in den i platsfolie och lägg i kylen i en timme.
  4. Sätt ugnen på 175°. Ta ut degen ut kylen och skär den i 24 skivor. Lägg dem jämnt fördelat på plåtar med bakplåtspapper.
  5. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 minuter, tills de har fått en fin gyllenbrun yta.

Blanda havregryn, havremjöl, majsmjöl, strösocker, salt och bakpulver i en bunke. Dela smöret i tärningar och häll ner i mjölblandningen. Tillsätt även mjölken. Arbeta ihop till en jämn deg. Låt den sedan vila i rumstemperatur i ca 20 minuter, så att havregrynen får svälla lite. Forma degen till en rulle, cirka 6 cm i diameter. Vira in den i platsfolie och lägg i kylen i en timme. Sätt ugnen på 175°. Ta ut degen ut kylen och skär den i [get_antal] skivor. Lägg dem jämnt fördelat på plåtar med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 minuter, tills de har fått en fin gyllenbrun yta.

Lycka till!

Publicerat 28/12 2020 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!