Tortillabröd till tacos

Tortillabröd till tacos

PT20M20 minuter

4

st

Att göra egna tortillas (eller tacobröd) är väldigt enkelt. Du gör en deg som inte behöver jäsa, kavlar ut den tunt och gräddar i en stekpanna. De passar utmärkt till tacos, wraps och liknande.

Att göra egna tortillas (eller tacobröd) är väldigt enkelt. Du gör en deg som inte behöver jäsa, kavlar ut den tunt och gräddar i en stekpanna. De passar utmärkt till tacos, wraps och liknande.

Ingredienser

2,5 dl vetemjöl
1 dl rågsikt
0,5 tsk salt
0,5 tsk bakpulver
0,5 msk olja
1 dl vatten
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, rågsikt, salt och bakpulver i en bunke. Häll i ojan och vattnet och blanda till en deg. Dela degen i 4 delar och täck dem med plastfolie så att de inte torkar.
  2. Kavla ut varje degbit på en mjölad yta, cirka 20 cm. Se till att du kavlar dem riktigt tunna. Lägg dem under plastfolie så att de inte blir torra innan du steker dem.
  3. Värm en stekpanna till dryg medelvärme, häll inte ner något matfett. Lägg ner en tortilla i stekpannan när den är varm. Stek varje bröd i cirka 30 sekunder per sida, tills de har fått lite färg och böjar få luftbubblor. Lägg de färdiga bröden under aluminiumfolie eller liknande, så håller de sig varma och mjuka.

Blanda vetemjöl, rågsikt, salt och bakpulver i en bunke. Häll i ojan och vattnet och blanda till en deg. Dela degen i [get_antal] delar och täck dem med plastfolie så att de inte torkar. Kavla ut varje degbit på en mjölad yta, cirka 20 cm. Se till att du kavlar dem riktigt tunna. Lägg dem under plastfolie så att de inte blir torra innan du steker dem. Värm en stekpanna till dryg medelvärme, häll inte ner något matfett. Lägg ner en tortilla i stekpannan när den är varm. Stek varje bröd i cirka 30 sekunder per sida, tills de har fått lite färg och böjar få luftbubblor. Lägg de färdiga bröden under aluminiumfolie eller liknande, så håller de sig varma och mjuka.

Lycka till!

Publicerat 9/4 2014 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!