X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Fläskfilégryta med senap och svamp

Fläskfilégryta med senap och svamp

PT30M30 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

En snabb köttgryta med fläskfilé, champinjoner, dijonsenap och grädde. Den passar bra med ris, klyftpotatis eller pasta och går utmärkt att ta med i matlådan.

En snabb köttgryta med fläskfilé, champinjoner, dijonsenap och grädde. Den passar bra med ris, klyftpotatis eller pasta och går utmärkt att ta med i matlådan.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Använd glutenfri soja.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.

Ingredienser

600 g fläskfilé
1 st gul lök
4 st vitlöksklyftor
salt och peppar
1 st paprika
200 g champinjoner
3 tsk soja
4 tsk dijonsenap
1 msk tomatpuré
1 msk kalvfond
1 tsk honung
6 dl matlagningsgrädde
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén och skiva den ganska tunnt. Bryn köttet i en stekgryta.
  2. Skala och hacka löken, häll ner den med köttet. Pressa därefter i vitlöken. Krydda med salt och peppar och låt allt fräsa. Dela paprikan och champinjonerna, låt dem också stekas i grytan i ett par minuter.
  3. Häll i soja, dijonsenap, tomatpuré, kalvfond, honung och grädde. Rör om och låt grytan småkoka i ett par minuter. Smaka av och krydda efter behov.
  4. Servera köttgrytan med nykokt ris, klyftpotatis eller pasta.

Putsa fläskfilén och skiva den ganska tunnt. Bryn köttet i en stekgryta. Skala och hacka löken, häll ner den med köttet. Pressa därefter i vitlöken. Krydda med salt och peppar och låt allt fräsa. Dela paprikan och champinjonerna, låt dem också stekas i grytan i ett par minuter. Häll i soja, dijonsenap, tomatpuré, kalvfond, honung och grädde. Rör om och låt grytan småkoka i ett par minuter. Smaka av och krydda efter behov. Servera köttgrytan med nykokt ris, klyftpotatis eller pasta.

Lycka till!

Publicerat 14/11 2014 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!