Ingredienser
- 600 g fläskfilé
- 1 st gul lök
- 4 st vitlöksklyftor
- salt och peppar
- 1 st paprika
- 200 g champinjoner
- 3 tsk soja
- 4 tsk dijonsenap
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk kalvfond
- 1 tsk honung
- 6 dl matlagningsgrädde
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT30M30 minuter
portioner
Passar matlåda
En snabb köttgryta med fläskfilé, champinjoner, dijonsenap och grädde. Den passar bra med ris, klyftpotatis eller pasta och går utmärkt att ta med i matlådan.
En snabb köttgryta med fläskfilé, champinjoner, dijonsenap och grädde. Den passar bra med ris, klyftpotatis eller pasta och går utmärkt att ta med i matlådan.
Glutenfritt recept*
*Använd glutenfri soja.
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.
Putsa fläskfilén och skiva den ganska tunnt. Bryn köttet i en stekgryta. Skala och hacka löken, häll ner den med köttet. Pressa därefter i vitlöken. Krydda med salt och peppar och låt allt fräsa. Dela paprikan och champinjonerna, låt dem också stekas i grytan i ett par minuter. Häll i soja, dijonsenap, tomatpuré, kalvfond, honung och grädde. Rör om och låt grytan småkoka i ett par minuter. Smaka av och krydda efter behov. Servera köttgrytan med nykokt ris, klyftpotatis eller pasta.
Publicerat 14/11 2014 av Daniel Claesson