Saffransskorpor med mandel

Saffransskorpor med mandel

PT60M60 minuter

3

st

De knallgula, saffransdoftande skorporna är perfekta att ge bort i present. De passar utmärkt som något gott att tugga på till en kopp kaffe eller te. Smakar jul, men passar året om.

De knallgula, saffransdoftande skorporna är perfekta att ge bort i present. De passar utmärkt som något gott att tugga på till en kopp kaffe eller te. Smakar jul, men passar året om.

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfritt smör

Ingredienser

100 g smör
2 paket saffran
2 st ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl sötmandel
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret i en kastrull och häll ner saffranet. Häll sedan ner allt i en stor bunke. Rör ner äggen och vispa försiktigt
  3. Blanda socker, mjöl, bakpulver och den hela mandeln i en mindre bunke och häll sedan ner allt i den stora bunken. Blanda tills du har en deg.
  4. Dela degen i 3 bitar och forma dem till lika stora längder på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Ta sedan ut plåten och sänk ugnstemperaturen till 125°. Dela längderna till skorpor, ca 1 cm tjocka bitar. Fördela skorporna jämnt över plåten och ställ sedan in den i ugnen igen. Stäng av ugnen efter tio minuter, men låt plåten stå kvar tills den har kallnat.

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull och häll ner saffranet. Häll sedan ner allt i en stor bunke. Rör ner äggen och vispa försiktigt Blanda socker, mjöl, bakpulver och den hela mandeln i en mindre bunke och häll sedan ner allt i den stora bunken. Blanda tills du har en deg. Dela degen i [get_antal] bitar och forma dem till lika stora längder på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Ta sedan ut plåten och sänk ugnstemperaturen till 125°. Dela längderna till skorpor, ca 1 cm tjocka bitar. Fördela skorporna jämnt över plåten och ställ sedan in den i ugnen igen. Stäng av ugnen efter tio minuter, men låt plåten stå kvar tills den har kallnat.

Lycka till!

Publicerat 23/12 2013 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!