Ingredienser
- 100 g smör
- 2 paket saffran
- 2 st ägg
- 1,5 dl strösocker
- 5 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 1,5 dl sötmandel
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT60M60 minuter
st
De knallgula, saffransdoftande skorporna är perfekta att ge bort i present. De passar utmärkt som något gott att tugga på till en kopp kaffe eller te. Smakar jul, men passar året om.
De knallgula, saffransdoftande skorporna är perfekta att ge bort i present. De passar utmärkt som något gott att tugga på till en kopp kaffe eller te. Smakar jul, men passar året om.
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfritt smör
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull och häll ner saffranet. Häll sedan ner allt i en stor bunke. Rör ner äggen och vispa försiktigt Blanda socker, mjöl, bakpulver och den hela mandeln i en mindre bunke och häll sedan ner allt i den stora bunken. Blanda tills du har en deg. Dela degen i [get_antal] bitar och forma dem till lika stora längder på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Ta sedan ut plåten och sänk ugnstemperaturen till 125°. Dela längderna till skorpor, ca 1 cm tjocka bitar. Fördela skorporna jämnt över plåten och ställ sedan in den i ugnen igen. Stäng av ugnen efter tio minuter, men låt plåten stå kvar tills den har kallnat.
Publicerat 23/12 2013 av Daniel Claesson