X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Saffransskorpor med mandel

Saffransskorpor med mandel

PT60M60 minuter

3

st

0

De knallgula, saffransdoftande skorporna är perfekta att ge bort i present. De passar utmärkt som något gott att tugga på till en kopp kaffe eller te. Smakar jul, men passar året om.

De knallgula, saffransdoftande skorporna är perfekta att ge bort i present. De passar utmärkt som något gott att tugga på till en kopp kaffe eller te. Smakar jul, men passar året om.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfritt smör

Ingredienser

100 g smör
2 paket saffran
2 st ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl sötmandel
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret i en kastrull och häll ner saffranet. Häll sedan ner allt i en stor bunke. Rör ner äggen och vispa försiktigt
  3. Blanda socker, mjöl, bakpulver och den hela mandeln i en mindre bunke och häll sedan ner allt i den stora bunken. Blanda tills du har en deg.
  4. Dela degen i 3 bitar och forma dem till lika stora längder på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Ta sedan ut plåten och sänk ugnstemperaturen till 125°. Dela längderna till skorpor, ca 1 cm tjocka bitar. Fördela skorporna jämnt över plåten och ställ sedan in den i ugnen igen. Stäng av ugnen efter tio minuter, men låt plåten stå kvar tills den har kallnat.

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull och häll ner saffranet. Häll sedan ner allt i en stor bunke. Rör ner äggen och vispa försiktigt Blanda socker, mjöl, bakpulver och den hela mandeln i en mindre bunke och häll sedan ner allt i den stora bunken. Blanda tills du har en deg. Dela degen i [get_antal] bitar och forma dem till lika stora längder på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Ta sedan ut plåten och sänk ugnstemperaturen till 125°. Dela längderna till skorpor, ca 1 cm tjocka bitar. Fördela skorporna jämnt över plåten och ställ sedan in den i ugnen igen. Stäng av ugnen efter tio minuter, men låt plåten stå kvar tills den har kallnat.

Lycka till!

Publicerat 23/12 2013 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!