Ingredienser
- 1 st vaniljstång
- 5 dl vispgrädde
- 1,5 dl mjölk
- 7 st äggulor
- 1,5 dl strösocker
- 2 msk råsocker
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT60M60 minuter
st
Lakto-ovo-vegetariskt recept
Crème brûlée betyder "bränd grädde" på franska och det förklarar egentligen denna rätt ganska bra. Desserten är populär och ser imponerande ut, samtidigt som den är ganska enkel att göra själv.
Crème brûlée betyder "bränd grädde" på franska och det förklarar egentligen denna rätt ganska bra. Desserten är populär och ser imponerande ut, samtidigt som den är ganska enkel att göra själv.
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.
Du kan med fördel göra crème brulépuddingarna dagen innan de ska serveras och låta dem stå i kylen. Strö då sedan bara över råsocker och bränn av puddingarna precis innan servering.
Sätt ugnen på 150°. Dela vaniljstången och skrapa ur innehållet. Häll ner vaniljstången och innehållet i en kastrull, tillsammans med grädde och mjölk. Låt allt koka upp, ta sedan kastrullen från plattan och låt svalna i minst tio minuter. Rör ihop äggulor och strösocker. Blanda ner i gräddmjölken. Plocka ur vaniljstången. Häll upp smeten i [get_antal] små ugnsformar, ca 10 cm i diameter. Häll kokande vatten i en långpanna och ställ ner formarna. Grädda mitt i ugnen i ungefär 40 minuter, tills crème brûléen har blivit fast i konsistensen (när du skakar formen ska brûléen dallra). Låt dem svalna. Innan servering: Strö lite råsocker på brûléepuddingarna och bränn av dem med en brännare. Har du ingen brännare kan du gratinera dem ugnen, sätt den då på 250° grilläge och håll koll så att puddingarna inte blir för brända.
Publicerat 28/12 2017 av Daniel Claesson